Savory Shrimp Pie

Denna räkorpa gör en fantastisk lunch, brunch eller middagskål, och det är inte svårt att förbereda.

Koka räkorna tills de är ogenomskinliga eftersom de kommer att laga lite mer som pajbakarna. Använd ett bakverk med kakad paj eller detta grundläggande recept på pajskorpa .

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Torka potatisen i en kastrull och täck med vatten. Tillsätt ca 1/4 tesked salt. Koka upp. Täck och minska värmen till medelstora. Koka tills potatisen är öm, cirka 5 minuter. Töm och lägg åt sidan för att svalna.
 2. Smälta 3 matskedar smöret i en stekpanna eller sautpanna över medium-låg värme. När smöret är varmt, sautar svampen och löket tills svampen är ömt och löket är genomskinligt, eller ca 5 till 8 minuter. Rör i räkor och ta bort från värmen.
 1. Under tiden gör en vit sås. Smör i resterande 3 matsked smör i en kastrull över medelhög värme. rör om mel, salt och peppar. Koka i 1 minut medan du piskar hela tiden. Gradvis tillsätt mjölk, whisking ständigt. Tillsätt sherry. Fortsätt att laga, omrör, tills det är tjockt.
 2. Med en slitssked lägger du räkor och svampblandningen i såsen tillsammans med krukad kokad potatis, persilja och kokta ärtor och morötter. Lägg till mer vätska från att laga svampen, efter behov för tjocklek och smak. Smak och justera kryddor.
 3. Sked räkorblandningen i en 1-kvarts bakfat (en 8-tums rundlagskaka eller 9-tums tallrik). Avsätta.
 4. Värm ugnen till 425 F.
 5. Rulla bakverket till ca 11 tum i diameter. Montera bakverket över räkorpåfyllningen. Trim och kram överhänget under; flöjt som önskat.
 6. Kombinera äggvita med 2 tsk vatten och vispa för att blanda.
 7. Borsta bakverket lätt med äggtvättblandningen och sprinkla sedan med sesamfrön, om så önskas.
 8. Med en skarp kniv skär du flera ventiler i toppen av skorpan för att låta ånga komma undan.
 9. Baka i den förvärmda ugnen i 20 till 25 minuter, eller tills skorpan är snyggt brunad och fyllningen är bubblig.

Ger 4 generösa portioner.

* För att laga räkorna, skalla först och devein dem. Sätt räkorna i kokande vatten och koka i 1 till 3 minuter, eller tills de är rosa och bara blir ogenomskinliga. Torka inte över eller de blir tuffa.

Du kanske också gillar

Vitlök Kyckling och räkor

Södra Fried Räkor i Cornmeal Flour Batter

Räkor och Linguine Bake

Räkor och rissallad