Fagor Portable Induction Cooktop

En praktisk, elegant extra brännare

Fagor Portable Induction Cooktop ser mer ut som ett dyrt datorutrustning än något som hör hemma i ett kök. Elegant, glänsande och svart, med borstad rostfritt trim, pekskärmsknappar och en upplyst display, det är en vacker, modern bänkskiva.

Hur det fungerar

Det är också roligt att använda. Induktionskokning verkar nästan som magi - under den glänsande ytan är induktionsspolar som genererar magnetiska fält som genererar en uppvärmningsreaktion i järnbaserade krukor och kokkärl.

Matlagningsytan i sig blir inte varm; istället är maten uppvärmd från krukan.

I testet fann jag att värmeinställningarna var ganska lyhörda. det var lätt att till exempel slå ner värmen snabbt medan jag gjorde en vanilj, för att hålla den koka. Förespråkare av induktionskokning hävdar att det är effektivare än vanlig matlagning. I själva verket, eftersom kokplattan i sig inte genererar värme, värmde kokplattan inte upp köket som en spis kanske. Men jag blev inte wowed av den snabba matlagningstiden som jag hade hört så mycket om. Jag gjorde en kokande vatten jämförelse och fann att Fagor Induction Cooktop kokade 4 koppar vatten i min 2-quart saute pan på cirka 6 minuter. På min kaminens stora brännare fick jag en koka av samma vatten och panna i 5 1/2 minuter; på den vanliga brännaren tog det 6 1/2 minuter.

Nackdelarna

Användning av denna apparat, eller någon annan induktionshäll, tar lite att vänja sig vid.

Om du är van vid att titta på flammorna för att justera en brännarens värmevärde, kan det ta en stund att ta reda på hur varmt de sex nivåerna av värmeinställningar faktiskt får (Det skulle vara till hjälp om manuell visade vilken temperatur som varje nivå motsvarade till). Dessutom behöver knapparna en särskild beröring som kräver en viss övning.

Detta är av säkerhetsskäl Ett barn kan förmodligen inte ändra kontrollerna (speciellt om barnlåset är på), och du kan också torka upp spill på kokplattan utan att ändra inställningarna av misstag.

Det är viktigt att notera att inte alla köksredskap kommer att fungera på induktionskakor. På grund av hur matlagningsprocessen fungerar kommer endast järnmetaller (dvs. järnbaserade, magnetiska) att fungera. Glas, aluminium och koppar krukor och kokkärl kommer inte att fungera. Kontrollera botten av dina kokkärl med ett magnetiskt kylskåp; Om den pinnar kommer den att fungera på en induktionsbrännare.

Poängen

Fagor Portable Induction Cooktop säljer för under $ 100. Jag kan tänka på ett antal sätt som det skulle vara till nytta, även i en RV; på baksidan; på en buffé eller vid bordet; för en personlig kock; för matlagning demonstrationer; eller som en extra brännare för semester och fester.

Fördelar, nackdelar och funktioner

Funktioner:

Fördelar:

Nackdelar: