Enkel Sautéed Sprouts och Lök

Enkelt kokta och strimlade brusselspiraler är en av världens bästa grönsaksrätter. De runda ut alla kalla vädermåltid perfekt, och de är också bra blandade i pilafs och andra säddiskar, som denna quinoa sallad och herby brown rice . Du kan laga dem tills de bara blöts, och har fortfarande en viss fasthet mot konsistensen, eller låter dem verkligen laga mat och bli nästan smälta. Glöm inte att de kommer att krympa ner när du lagar dem, så börja med en större mängd än du kanske tror nödvändigt. Ett pund kommer att mata 4 personer, ungefär, och du kan multiplicera efter behov.

Pre-shredded eller slivered Spiraler är lättillgängliga i påsar eller behållare i många stormarknader, särskilt under hösten och vintermånaderna. Detta är en utmärkt bekväm produkt, och du bör köpa dem om du hittar dem. Om du vill sliva dem själv tar det lite tid, men de kommer att bli super färska, och några av oss tycker det är terapeutiskt. Använd en bra skarp kniv eller mandolin , var noga med att titta på dina fingrar!

Överblivna krossade brusselspirar kan användas med alla slags ost i en quesadilla , eller tillsättes för att omrösta stekt ris .

När du gör dessa Brysselspiror rekommenderar vi att du använder en stekpanna . En stor stekpanna är ett av de viktigaste matlagningsverktygen i ett välutrustat kök. Det behöver inte kosta en förmögenhet, men köp en som är tung så det kommer inte att snedställas, och se till att den kan röra sig från ugnen till ugnen utan att skadas. Detta gör att du kan sota kött, till exempel, och sedan sluta laga den i ugnen. Att hitta en stekpanna du älskar är en otroligt tillfredsställande prestation - det blir din vän för livet.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm en stor stekpanna över medelhög värme, och tillsätt olivoljan.
  2. Tillsätt lökarna och sauté i 3 minuter tills det är ömt.
  3. Tillsätt de spridna bröstkålen, krydda med salt och peppar och smör i 5 till 10 minuter tills bröstspirorna är vissnade eller så mjuka som du vill ha dem. Servera varma eller varma.

Måltidsparingar

Det här receptet på enkla sauterade bröstspisar och lök skulle para vackert som en rätter till olika entréalternativ.

För en enkel meny, koppla ihop denna maträtt med denna sesamgingerlaxrecept eller dessa grillade prosciutto-inslagna fläskkotletter . Dessutom skulle enkelheten hos dessa Brysselspirer lätt komplimera en mer smaklig kycklingrätt, som denna långsamma kokta ugnsbakad BBQ-kyckling , gröna pepparkorn och Dijon-kycklingkoteletter , thailändsk kycklinghöger , smokey Chipotle-kycklingsalat eller Hoisin-glaserade kycklingbröst .