Vegan Curried Carrot Bisque

Nyckeln till denna smakfulla soppa är i rosten av morötterna. Denna soppa kallar inte på faktiska curryblad , utan istället ett "currypulver", som helt enkelt är en blandning av kryddor som ger en unik smak för många rätter. Det parar väldigt bra med den subtila smaken av kokosnöt, som fungerar som krämighet för denna bisque. Denna bisque fungerar vackert med alla olika morot, från djup apelsin till blek vit. Tänk på att färgen på de använda morötterna kommer att påverka färgen på den slutliga skålen. En blandning av apelsin, gul och lila morötter kan verka lite sliten, men smakar fortfarande fantastiskt.

Kokoskrämen lägger till en krämhet som verkligen tar den över toppen. Om du föredrar kan kokosmjölken också ersättas med annan mjölk, som mandel eller cashew eller ersättas med lika stora mängder saltad buljong.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skura morötterna bra för att avlägsna smuts eller skräp. Torka med ett rent kök eller pappershandduk.
  2. Förvärm ugnen till 400 F. Lägg morötterna i ett enda lager på en metallbakning. Ordna vitlökslökarna på brickan snyggt bredvid morötterna. Stänk lätt currypulveret över morötterna och vitlöken till lätt kappa. Reservera kvarvarande karrypulver för att tillsätta i slutet av tillagningen.
  3. Driva mycket lätt med olivolja och strö försiktigt med salt. Rosta i ca 40 till 45 minuter, eller tills morötterna är ömma, utan att vrida. Låt grönsakerna svalna och ta sedan bort vitlöket från glödlamporna och överföra dem direkt till en bländares behållare.
  1. Placera de rostade morötterna i mixern och tillsätt ca 2 koppar den saltade grönsaksbuljongen. Blanda tills det är mycket smidigt. Tillsätt återstående 2 koppar buljong, kvarvarande karrypulver, 1/4 kopp kokosnötkräm, allspice och salt och blanda igen tills det är mycket smidigt. Överför till en 2 eller 3-kvarts gryta och värm försiktigt över medelvärme tills det värmts hela, ca 5 minuter.

Förvara rester i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till 4 dagar. Eller frys den förberedda soppan i en frysbox säker lufttät behållare i upp till 2 månader. För att tina, värm bara över medium-låg i en 2-koks gryta värme tills det tinas och värms i hela.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 175
Totalt fett 7 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 4 mg
Natrium 7 758 mg
kolhydrater 21 g
Kostfiber 3 g
Protein 8 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)