De 10 bästa mandolinerna att köpa i 2018

Handla för de bästa mandolinerna för tunt skivning av grönsaker för chips och mer

Att skära mat jämnt är en färdighet som kockar lär sig i skolan och perfekt över tiden. Vissa hemkockar kan hantera en kniv skickligt, men de flesta har inte så mycket övning som professionella kockar, så deras snitt är mindre benägna att vara identiska. Medan likformiga skärningar gör att maten ser mer framträdande, betyder det också att maten kommer att lagas jämnt, så vissa bitar blir inte mjuka medan andra fortfarande är knackiga.

En mandolin ersätter en kniv för att göra de perfekt jämnskärningar, och det är särskilt användbart för att göra supertunna skärningar för potatischips som är svåra med en kniv. Många mandoliner kommer med ytterligare blad för att göra vågiga och våffelskurvor, och andra har blad för att skära maten i julienneremsor.

De flesta mandolinerna levereras med en mathållare som fungerar som ett handskydd för säkerhet. Mandolinblad är skarpa och skärningen är mest effektiv när det görs snabbt. Om en mathållare verkar obekväma, finns det skärbara handskar som kan köpas för användning med mandolen. Vissa mandoliner har ben som håller skärytan i en bekväm vinkel (men de brukar också vila över en skål med benen vikta). Handhållna modeller är konstruerade för att användas med slutstöd på arbetsytan, eller de används vid vila över en skål för att fånga de klippta bitarna. Med dessa tips i åtanke, här är de bästa mandolinerna på marknaden.