Rostade Spiraler med vitlök

Denna metod är överlägset min favorit sätt att förbereda och laga bröstspiror. Stekning av bröstkorgar hjälper dem att behålla sin färg, och karamelliseringen som de får från rostning leder till sin naturliga sötma. De är som godis; de är så beroendeframkallande!

Jag använder vitlök infused olivolja och vitlökspulver för att ge spriten mycket vitlök smak. För att variera smaken, drizzle groddarna med lite citronsaft eller balsamvinäger precis innan de är färdiga. Se tipsen och variationerna under receptet för fler idéer och eventuella tillägg.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 400 F (200 C / Gas 6).
  2. Skär ändarna av spirorna och ta bort lösa, missfärgade eller skadade löv från utsidan. Skär varje spiring i halv längd och sätt dem i en stor skål.
  3. Värm olivoljan i en liten kastrull över medium låg värme. Tillsätt den skivade vitlöken, sänk värmen och koka i ca 4 till 5 minuter. Låt inte vitlöket brinna eller brinna. Det borde försiktigt bubbla runt vitlökstyckena. Ta bort vitlök med en slitsad sked och kasta bort.
  1. Häll olivoljan över spriten och strö över vitlökspulveret, ca 1/4 tesked koshersalt och 1/4 tesked nybakad svartpeppar. Tossa för att belägga groddarna med oljan och kryddorna.
  2. Ordna groddarna i ett enda lager i en stor rimmad bakpanna, till exempel en halvplåt.
  3. Skoka i ca 20 minuter, skaka pannan några gånger. Vrid spirorna och fortsätt rosta i ca 10-15 minuter tills de är mjuka och snygga bruna på utsidan.
  4. Ta bort från ugnen och överför till en serveringsrätt. Strö över mer kosher salt för servering, om så önskas.

Expert tips och variationer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 186
Totalt fett 11 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 107 mg
kolhydrater 20 g
Kostfiber 4 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)