Päron och gröna sallad

Sen hösten och vintern är de perfekta årstiderna för päron, den saftiga och söta frukten, så denna Pear and Greens Salad är ett underbart sätt att använda färsk frukt på topp. Det är ett perfekt recept på Thanksgiving eller julmiddag. Förbered päron och kasta salladen med dressingen strax före servering.

Du kommer att älska kombinationen av ömma och lite bittera gröna med en söt sellerifröförband, saftiga och tårta päron, blåost och rostade valnötter. Detta recept är väldigt enkelt men smakar som något du skulle få på en fancy restaurang.

Leta efter päron som är fasta men ge lite när de pressas med fingrarna. Det borde inte finnas några blåmärken eller skär på päron. Eftersom päron blir bruna snabbt, förbereda dem strax före servering. Du kan spruta lite citronsaft över päronen efter att de har skivats för att sakta ner brunningen.

Förresten är dressing för denna sallad bara underbar. Dubbel eller trippel receptet och förvara det i kylskåpet upp till två veckor. Servera över någon kastad sallad, eller till och med dryck den över färsk frukt.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera oljan, vinäger, socker, sellerifrö, salt och peppar i en burk med ett mycket hårt lock. Skaka väl tills socker är upplöst och förbandet blandas. Lägg åt sidan i kylskåpet.
  2. När du är redo att äta, kombinera smörsalat, frisee, päron, valnötter och blåost i en stor salladspann och smäll försiktigt. Häll sedan över dressing, kasta till kappa.
  3. Servera omedelbart.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 240
Totalt fett 12 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 8 mg
Natrium 380 mg
kolhydrater 29 g
Kostfiber 4 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)