Kale Quinoa-sallad

Alla känner att de borde äta mer kale, men när det är rå är det lite av en kamp ibland. Jag har sett en hel del recept för kale sallader där instruktionerna kräver att massera varje kale leaf med olivolja för att vilda dem och göra dem mindre hårda. Om jag hade tid att massera något, skulle jag förmodligen inte välja kale.

Det jag gillar gör är att blanda den, grovhackad, med ett varmt kokt spannmål, så att kornets värme vildar kale något, men lämnar det med lite konsistens så att den har närvaro i skålen. Dessa sorters köksrätter kan serveras varm, varm, rumstemperatur, jämn kall. De är super bärbara, så gör bra luncher hela veckan.

Prova andra korn, som farro, korn, sorghum, couscous (egentligen en pasta, men bry dig inte ... quinoa är faktiskt ett frö).

Om du inte hade tid eller lust att sprida ut den klädda salladsalaten på ett bakplåt för att avsluta kylningen, kan du hoppa över steget. Det låter bara quinoa svalna jämnt, och eliminerar möjligheten att sallad blir lite klibbig eller gummy.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en stor skål, eller potten som du kokade quinoa i, blanda quinoa med kalen tills den är väl kombinerad. Låt det sitta i ca 3 minuter så att kale villts lite.
  2. I en liten behållare blanda lök, olivolja, citronsaft, ättika, Dijon senap, vitlök och salt och peppar. Häll dressingen över quinoa-blandningen och koka för att blanda väl. Om du har tid, linja en rimmad bakplåt med aluminiumfolie och sprid ut Quinoa sallad så att den kyls snabbt och jämnt. Servera i en skål, vid rumstemperatur.

Här är några uppgifter om årets gröna, kale: Mer information finns här:

En enda kopp råkala (ca 67 gram eller 2,4 uns) innehåller (1):

Detta kommer med totalt 33 kalorier, 6 gram kolhydrater (2 av dessa är fibrer) och 3 gram protein.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 141
Totalt fett 6 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 55 mg
kolhydrater 19 g
Kostfiber 3 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)