Super lätt traditionella grisar i ett filt recept

Alla älskar namnet (och naturligtvis att äta) av denna pittoreska lilla maträtt och vad som kan vara enklare än att förpacka bacon av god kvalitet kring en liten, välsmakande cocktailkorv.

Grisar i filtar är kända runt om i världen och här i Storbritannien och Irland serveras traditionellt vid jullunchen och ofta på Boxningsdag, trots allt är de för bra för bara en dag. Siffrorna antyder att nära 128 miljoner äts till lunch och vilken skam; de behöver inte reserveras helt enkelt för en dag på året.

Barn älskar dessa bettstorlekor och vuxna tycker lika mycket om dem, så gör alltid gott. De är bra på en buffé eller festmat, en picknick eller i en lunchlåda.

Ring ändringarna genom att byta korv med olika smaker som purjolök och lök eller karamelliserad rödlök, som alla är lättillgängliga i Storbritannien.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 375 F (190 C)
  2. Smörj lätt en bakplåt och täck med bakpärm. Håll åt sidan.
  3. På ett skivbräda lägger du skivorna av streckad bacon sida vid sida. Sedan, med baksidan av en middagskniv, sträcka baconet så långt det går utan att riva det. Skär varje skiva i tredjedelar.
  4. Ta varje cocktailkorv, och lind den fast med bacon (som att sväva en bebis).
  5. Lägg den inslagna korven på det färdiga bakplåten med sömmen nedanför. Fortsätt tills du har använt alla bacon och korv.
  1. Vid denna tidpunkt kan brickan vara täckt och placerad i kylskåpet för att laga mat senare.
  2. Så snart du behöver dina grisar, skjut dem in i den förvärmda ugnen och koka i ca 20 minuter eller tills baconet är skarpt och gyllene och korven lagad genast.
  3. Servera tillsammans med din grillat kalkon eller gås på julbordet, eller till och med kyla nästa dag på din Boxing Day buffé.

Kockanmärkningar:

Korvarna kan vikas dagen före, även veckan före och frysta, men var god och tina noga innan du lagar mat. Det bästa sättet att tina är att avlägsna från frysen och placera i kylskåp över natten.

Du kan förstås göra korv och sätta ihop dem, vilket är en rolig sak att göra. Här brukar jag köpa korvstorlek i korv. Undvik de billigaste korvarna, istället välja godkvaliterade korvfetter som gör att de sticker ut. Den tunt skivade strimma bacon är det bästa att använda för omslagning.

Den brittiska och irländska grisen i en filt bör inte förväxlas med de som serveras i USA. Här är de små, korvstora korv som är inslagna i strimlad bacon, inte de konditorivaror som serveras över dammen. I USA finns det en nationell dag som ägnas åt dem, och oklara, försök gjordes här för att det ska vara december, men tack och lov har marknadsföringsklubben blivit frossad.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 307
Totalt fett 27 g
Mättat fett 10 g
Omättat fett 12 g
Kolesterol 69 mg
Natrium 847 mg
kolhydrater 2 g
Kostfiber 0 g
Protein 14 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)