8 stora användningsområden för havre (utöver havremjöl)

Havre är en vegansk super stapel på grund av alla de stora sätten du kan njuta av dem. Med dessa 8 fantastiska användningsområden ser du att en påse havre är bra för så mycket mer än havregryn.

  1. Havre mjölk: Denna krämig icke-mjölk mjölk är en av mina favorit sätt att utnyttja havre söta smak och härlig textur. Havre mjölk är lätt att göra: helt enkelt viska om 1 kopp havre med 3 till 4 koppar vatten i en mixer tills slät (lägg till mer eller mindre beroende på hur tjock du gillar din mjölk). Chill och servera som du skulle någon mjölk från mjölk.
  1. Burger Binder: Ett enkelt sätt att binda tillsammans veggie hamburgare, som black bean hamburgare, är att använda havre! När du har gjort din burgerbas, släng i en handfull havre för att lägga till en bra konsistens och lite bindande kraft för burgarna. Havre hjälper "ställa" hamburgarna som de baka, vilket gör en mer öm och mindre smula veggie patty.
  2. Alternativ helkornsmjöl: Havre kan lätt slipas i ett gott och mångsidigt mjöl, som sedan kan användas i allt från färskt bakat bröd, till kakor och kakor och så mycket mer. För att slipa havre, helt enkelt snurra dem genom en kaffekvarn, matberedare eller höghastighetsblandare tills de förvandlas till jämnt malt mjöl. Ersätt upp till 2/3 av mängden allmjölksmjöl som krävs i recept med din färskmjölmjöl.
  3. Stew Thickener: Använd havre, hel eller jord, som förtjockningsmedel för grytor genom att helt enkelt kasta i en matsked eller två havre- eller havregryn till din gryta eller soppa efter det att den har kokats och simma i 5 till 10 minuter tills den är tjock. Detta fungerar speciellt bra för chili!
  1. Smoothie Booster: Det finns inget mer effektivt sätt att lägga till bulk till din frukost smoothie än genom att lägga till en sked eller två havre. För en god och näringsrik start på din dag, prova en smoothie gjord med en frusen banan, en handfull bär, en liten skopa med nötsmör och 2 msk havre blandad med kall mjölk.
  1. Granola Base: Naturligtvis kan vi inte diskutera glädjen av havre utan att nämna hemlagad granola! Det är så enkelt, du kan bli frestad att aldrig köpa köpköp igen. Detta grundläggande recept är en bra start och kan enkelt göras vegan genom att subbing honungen med agave eller lönnsirap.
  2. Pie Crust: Om du letar efter en lätt pajskorsa som packar lite näring, titta inte längre. Havre kan användas i stället för krossade grahamkakor i traditionella ostekakskorpor, genom att blanda ca 1 kopp med 3 msk smält margarin eller kokosnötolja och pressa in i din pajpanna. Baka i 10 minuter vid 400 grader Fahrenheit. För en ännu enklare metod, strö lite rostade havre på botten av pajpannan och häll ostkakan rätt över toppen och baka enligt instruktionerna.
  3. Inga bakkakor: Det är svårt att motstå en ny sats med inga bakkakor, och havre är en viktig del i att göra dessa läckra smörgåsar. Jag gillar att hålla en påse med rullade havre runt så jag kan enkelt och snabbt piska upp ett parti av kakor när trängsel slår och jag är inte i humör att baka!