Easy Lime Agave Salad Dressing

Här är ett enkelt sätt att göra en enkel och hälsosam hemlagad mjölkfri och vegansk salladsdressing från limezest, limejuice, olivolja och lite agave nektar (även kallad agave sirap) som ett naturligt sötningsmedel. Denna agave nektar salladsdressing är ett hälsosamt hemlagat alternativ till butiksköpta salladsdressingar.

Utöver bara sallader använder jag salladsdressingar på ett antal olika sätt, så jag försöker alltid hålla några till hands. Salladsdressingar är stora i en nypa för att lägga till ångade färska grönsaker, lägga till någon kvarvarande quinoa (eller för att göra en snabb quinoa sallad eller bönsallad), eller använd det här limefridda agave salladsdresset för att göra ett enkelt ris sallad eller något eller annat förr eller senare!

Alla ingredienser är vegetariska, vegan och glutenfria, och om du använder kallpressad olja och en helt rå agave sirap (läs etiketten för att kontrollera och se), är den också lämplig för alla på en rå vegansk matdiet . Om du vill byta ut agave nektar för honung kan du, även om receptet inte längre är tekniskt veganskt eftersom de flesta veganer undviker honung.

Gilla att göra snabba och lätta salladsdressingar hemma? Bläddra ner för ännu enklare och hemlagade veganskalladrecept för att försöka, från hallonvinegrata till en tahinibaserad gudinna dressing.

Vad du behöver

Hur man gör det

I en liten skål, kombinera limezest, limejuice, agave nektar och olivolja och använd en gaffel eller en liten visp för att vispa allt tillsammans tills det är fullt införlivat och olivoljan kommer inte att separera. Sedan tillsätt lite salt och peppar för kryddor och rör om igen för att kombinera.

I stället för att använda en liten skål och en visp, vill jag ibland också bara placera allt i en masonburk, täcka och skaka så tills den är helt emulgerad.

Det är roligt!

Gilla att göra friska gröna sallader? Här är några kreativa sätt att göra en hälsosam grön sallad, eller kolla in dessa tips för att göra en vanlig grön sallad spännande genom att lägga till färg, konsistens och smak: gröna sallads tips och tricks .

Mer Vegan Salad Dressing Recept:

Se även:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 113
Totalt fett 9 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 98 mg
kolhydrater 9 g
Kostfiber 1 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)