Easy Tahini Goddess Dressing (Vegan, med Glutenfri Alternativ)

Min lätt och hemlagad (och helt vegansk!) Version av tahinibaserad "gudinna" dressing som finns i många hälsokostaffärer och restauranger. Om du gillar de köpta gudinnans dressingarna kommer du att älska denna lätta hemlagade gudinna salladsdressing gjord med tahini, citronsaft och persilja. Du kanske också vill prova detta recept på gudinna dressing med ingefära.

Jag älskar absolut gudinna dressing och jag lägger det på allt. Jag använder den för att göra cole slaw i stället för majonnäs; Jag använder den för att klä av vanliga ångade grönsaker och jag lägger det till och med på pastover pasta för att göra kalla pasta sallader. Jag använder den också i stället för ranch dressing som ett dopp för vanliga grönsaker som morotspinnar och gurkor. Men det är bara jag. De flesta använder bara gudinna dressing bara för att klä på sina sallader!

Behöver det vara glutenfritt? Använd en glutenfri tamari sojasås om du behöver hålla denna tahini dressing glutenfri, och det är naturligtvis vegan, äggfri och mjölkfri och helt utsökt!

Behöver det vara sockerfritt? Du kan utelämna agave nektar eller socker om du behöver det vara sockerfritt (jag brukar göra dessa dagar, eftersom jag försöker skära ner på tillsatt socker), men sockret lägger till ett extra lager av smak för att göra det verkligen speciell (och det är bara lite).

Njut av din hemlagad vegansk godis dressing!

Se även: Mer lätt hemlagad veganskallad dressing att prova

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Lägg till alla ingredienser, förutom oljan till en mixer eller matberedare och puree tills det är mjuk och krämig.
  2. Lägg sedan långsamt i oljan tills den är väl blandad. Smak och justera ingredienserna efter smak. Om du gillar lite sötare dressing, kan du lägga till lite mer agave nektar eller honung, eller om du gillar en saltare dressing (som jag gör!), Kan du lägga lite mer sojasås eller tamari.
  3. Dressing blir tjock, men du kan alltid lägga lite mer vatten om du föredrar en tunnare konsistens.

Njut av din underbara hemlagad gudinna dressing!

Receptnote: Att göra hemlagade salladsdressingar som denna är mycket enkel, så länge du har en mixer eller en matprocessor. Om du inte gör det, är du in för mycket omrörning för hand. Jag rekommenderar att du rör om allt tillsammans så mycket du kan använda en visp och sedan överföra allt till en masonburk (eller annan lufttät behållare) och skaka kraftigt. Men en mixer eller matberedare är lättast överlägset! Näst bäst? En manuell hand-vevs-äggklocka, om du har en.

Se även: Ännu mer sallads dressing recept för att försöka

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 240
Totalt fett 13 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 887 mg
kolhydrater 26 g
Kostfiber 4 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)