Salsa Criolla: Peruvianlök, Peppar och Lime Salsa

Snabbt och lätt att förbereda, salsa Criolla är en lökrelish som är det perfekta ackompanjemanget till så många rätter, speciellt butifarra , en berömd peruviansk smörgås . Limejuice är nyckeln ingrediens - det lägger en ljus smak som söter löken och livens upp allt annat på tallriken. Soaking löken i saltat vatten på förhand också sötsaker dem och lägger till smaken av salsa.

För äkthets skull är det viktigt att skära löken "a la pluma" eller som fjädrar. Skiv dem i mycket tunna halvmånar, behåll lökens kurva så att de ser ut som små lockar på tallriken. I Peru är denna salsa gjord med ají chile paprika , men jalapeños gör en rimlig ersättning. (Var noga med att ha på dig handskar när du sålar och skivar chilisen.) Vissa människor lägger också till tomater och / eller vitlök.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blöt de tunna skivad löken i saltvatten i 10 minuter. Töm och låt torka.
  2. Blanda skivad lök med resten av ingredienserna i en skål. Skydda med plastfolie och låt salsan marinera vid rumstemperatur i 30 minuter före servering.
  3. Förvara salsan i kylskåpet i upp till 2 dagar.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 24
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 29 mg
kolhydrater 6 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)