Crunchy Mellanöstern kyckling sallad

Ett par kulinariska saker är en given i mitt hus. En är att, varannan eller tre veckor, ska jag äta grillad kyckling till middag med gott crusty bröd och en grön sallad. Den andra är att jag ska vända den kvarvarande kycklingen till kyckling sallad. Observera att jag inte sa att jag ska steka en kyckling varannan eller tre veckor, bara att jag ska äta en. Åh, jag har stekt min andel kycklingar och gör fortfarande vid speciella tillfällen. Men vad jag älskar om denna speciella middag är att det är snabbt och enkelt och det betyder att butiken köpte rotisserie kyckling . Dessa saker är så bra! Jag brukar beter sig och dra av det mesta av huden för att göra det till en ganska hälsosam måltid. Det är också en måltid som måste ätas medan jag stirras på uppsyn av min hund men det är en annan historia.

Nu om den kvarvarande kycklingen, för det kommer säkert att vara en hel del av det. Det är min inbyggda ursäkt för att göra kyckling sallad till lunch nästa dag, och ganska möjligt middag också. Så innan jag släckte den första natten kycklingmiddagen, demonterar jag den och stashar den i en lufttät behållare i kylskåpet. Jag föredrar att strimla köttet istället för att kubba det men det är en personlig preferens.

En vanlig deli kyckling sallad har majonnäs och selleri men jag ser det som en tom duk för massor av smakämnen. Här gick jag Mellanöstern med tahini och za'atar. Du kan fortfarande lägga selleri om du vill, men jag fick crunchen från morötter och mandel och det var så bra!

Vad du behöver

Hur man gör det

Gör tahini såsen genom att kombinera vitlök, sesampasta, citronsaft, grekisk yoghurt och vatten i skålen hos en liten matberedare. Puree tills den är helt kombinerad och krydda med salt och peppar.

Ta bort huden från kycklingen och torka eller torka köttet. Tillsätt kycklingen till en stor skål tillsammans med strimlad morötter och kasta med tahini såsen. Rör i skivad mandel, hackad koriander och za'atar.

Smaka med ytterligare salt och peppar efter önskemål.

Servera på pita eller naanbröd med grönsaker som spenat.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 560
Totalt fett 32 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 13 g
Kolesterol 114 mg
Natrium 390 mg
kolhydrater 27 g
Kostfiber 5 g
Protein 44 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)