Crema de Rocoto: Spicy Rocoto Pepparsås

Rocoto chile peppers ( Capsicum pubescens ) är en av stapelchilierna som används i peruanska köket, tillsammans med aji amarillo , aji limo (ofta används i ceviche ) och aji panca . Rocotos är ganska kryddiga och liknar små paprika. Se till att du inte misstar dessa för baby paprika - det kan vara en eldig överraskning!

Rocoto paprika skiner verkligen i de salta, smakfulla salsorna som nästan alltid finns på restaurangbord eller medföljande rotisserie kyckling. Denna rocoto sås är gjord med majonnäs och lime och är utsökt med kyckling och potatis, liksom på smörgåsar. Du kan hitta jarred rocoto pasta online eller på latinmarknader och dagligvaror som säljer peruanska produkter.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Vispa ingredienser tillsammans i en skål, börja med 2 matskedar av rocotopastaen och tillsätt mer om det behövs, beroende på den önskade nivån av spiciness.
  2. Krydda med salt och peppar efter smak (lite burk rocoto pasta är redan saltad så var noga med att smaka först). Förvaras i kylskåp tills det är klart att användas.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 200
Totalt fett 21 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 12 mg
Natrium 266 mg
kolhydrater 4 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)