Vegan Citron Vinaigrette Salad Dressing Recept

Ingredienserna i detta dressing är enkla: det är gjort med vitlök, färsk basilika, persilja, citronsaft lite Dijon senap och lite olivolja som bas. Inte säker på vad man ska göra med denna enkla citron- och vitlökvinaigrette? Prova att klä på färska ångade grönsaker som broccoli eller kale, använd den för att klä på någon pasta sallad eller bönsallad, använd den som en marinade för att grilla tofu eller till och med bara använda den för att regna på en enkel bakad potatis eller ugn rostade nya potatis när du vill ha något snabbt och enkelt för en maträtt.

Alla ingredienser i detta enkla citronvinaigrette dressingrecept är vegetariska, vegan och glutenfria, och om du använder kallpressad olja och färsk citronsaft, bör den vara lämplig för alla på en rå vegansk matdiet , liksom alla men de allra strängaste råa matlagarna kommer inte att tänka på lite beredd Dijon senap (om du inte är säker kan du också alltid släppa bort det).

Recept tips:

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en liten skål, kombinera den malet vitlök, Dijon senap, olivolja och citronsaft och använd en gaffel eller en liten visp för att vispa allt tillsammans tills det är fullt införlivat och olivoljan kommer inte att separera. Detta kommer antagligen att ta en minut eller två längre än du tror.
  2. Därefter rör om i finhackad färsk basilika och persilja och kombinera bra.
  3. Slutligen smaka på dressingen och tillsätt lite salt och peppar efter smak, om du vill och rör eller vispa ihop igen för att kombinera.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 118
Totalt fett 7 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 62 mg
kolhydrater 13 g
Kostfiber 1 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)