Drycker som parar bra med chili

Öl, Cocktails, Vin Allt Gör Klippet

Chili tenderar att vara en höstreceptklammer och med god anledning: Det är snabbt att göra, det är en lätt, fyllig måltid för när du har en folkmassa över, och du kan dricka dina favoritdrycker rätt bredvid den. Oavsett om du går på öl, cocktails eller vin, har vi dina bästa chili-parningar täckta.

Parning Chili Med Öl

Chili är en av de rätter som alla har sin egen hemlighet, och favorit, recept.

Ibland innehåller dessa speciella recept mer heta paprika än vad som lagligen ska tillåtas i en kruka, men det finns gott om inte så kryddiga sätt att göra god chili.

Med en sådan variabel maträtt behöver du en flexibel öl som kan hantera värmen, köttet, bönorna, kryddorna och vad som helst annat folk väljer att kasta på som ost, kakor, lök eller, när det gäller några fickor i USA, spaghetti (som också serveras under chili på vissa ställen). Den öl är Wien lager. Stilen kan verka lite obskär men det är verkligen inte. Österrikiska bryggerier flyttade till Mexiko på 1800-talet och introducerade sin gula lager, och det är fortfarande en favorit där. I dag säljs det under varumärken som Negra Modelo och Dos Equis Amber i hela Mexiko och USA. Den söta, karamellösa ölen är en utmärkt folie för rätter med mycket värme, vilket gör att stilen är populär i Tex-Mex-restauranger. När det gäller chili spelar de ljust äppleanteckningarna i ölen snyggt mot jordnötterna från bönorna och kummin.

Ett annat särskilt bra öl val att gå med chili är en svart och blå.

Parning Chili Med Cocktails

Chili är en mycket stor måltid och det går mycket på det, så det är bäst att göra exakt motsatsen till cocktails. Enkla blandade drycker som är ljusa i smak, lång och uppfriskande gör det bästa med chili.

De tävlar inte om matens komplexitet och hjälper dig att tvätta det, vilket är absolut nödvändigt om du gillar spicieranpassningen. Passande drycker inkluderar den ständigt uppfriskande Pimms Cup , den whiskybaserade Presbyterian , och om du väljer de heta chilierna, Paloma , med tequila-basen och lugnande grapefruktsoda.

Parning Chili Med Vin

Det finns gott om vinparringsalternativ för chili, speciellt om du föredrar röda viner . Skjut för ett rött som träffar en bra balans mellan surhet och tanninhalt och är medellång till full kropp. Tänk på en malbec , shiraz, tempranillo eller välj cabernet sauvignons . Dessa specifika röda vinvarianter kan hantera köttet, tomaten och lite traditionellt chili krydda som innehåller kummin och chili. En vitvinfläkt skulle göra det bra med en torr tysk eller Alsace Riesling eller till och med ett mousserande vin som cava , där bubblorna kan hjälpa till att skära kryddan. Slutligen är en torr ros ett bra alternativ för chili-parning, speciellt om du inte är in i en fullröd och tror inte att färska och lätta vita viner är bra chili-contenders.