Presbyterian Cocktail: Njut av en Frisk Whisky Highball

Presbyterian är ett uppfriskande sätt att njuta av din whisky i en avslappnad highball drink. Det är en klassisk cocktail som bara har tre vanliga ingredienser, så det är väldigt enkelt att blanda.

Presbyterianen är snäll eftersom gingeröleen ger en känsla av sötma och ledtråd av ingefära. Klubbens läsks klarhet håller båda dessa aspekter i kontroll medan man lägger till gnisten. Det är verkligen det bästa av båda världarna!

Alla dessa är bra sätt att njuta av din whisky i en lång, kall och uppfriskande drink som kan blandas i minuter. De är perfekta för en sommardag på uteplatsen, en cookout eller när som helst du helt enkelt vill ha en enkel whiskydryck.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll ett whiskyskott i ett highballglas fyllt med is.
  2. Fyll med lika delar klubb soda och ginger öl.
  3. Rör och garnera med citronvridning.

Denna blandade drink liknar mycket andra populära whiskyhögbollar, däribland Highball , som helt enkelt använder Ginger Ale. Om vi ​​var översta Scotch med Ginger Ale ensam och lägga till en kaka kalk, har vi en Mamie Taylor . Om bourbon är din whisky av val och du använder citron, sirap och klubb soda, skulle du ha den välsmakande John Collins .

Välj din Whisky

En sak är säkert när det gäller presbyterianen: whisky är nödvändigt. Vare sig whiskyen är en skotsk, bourbon, råg eller någon annan whisky är en fråga om personlig smak.

Bourbon har blivit den nya favorit whiskyen av val och är ett bra ställe att börja. Du kan prova en robust bourbon som Knob Creek eller Wild Turkey 101 så whiskyen går inte vilse i läsken.

För en rågwhisky skulle jag börja med Rittenhouse 100 Proof Rye eftersom en flaska kostar mindre än 20 dollar. Alberta Rye Whisky Dark Batch är ett annat bra val med en något högre prislapp.

Om du är ett fan av Scotch, hälla den whiskystilen i en presbyterian är ett mer traditionellt sätt att servera drycken. Detta brukar också förklara dryckets namn eftersom Presbyterian Church grundades i Skottland.

För Scotch, håll fast med en bra blandad whisky som Johnnie Walker Red eller Dewar's White Label. Varken kommer att bryta din budget och båda är bra i en presbyterian.

Välj din soda

Du behöver två sodavatten för att göra en Presbyterian cocktail. Klubbens läsk och gingeröle som nämns i receptet är de vanligaste. Vissa recept kommer att använda 7-Up eller en annan citron-lime soda snarare än Ginger Ale, men de flesta drinkers kommer överens om att Ginger Ale är bäst.

Om du inte bestämmer dig för att göra din Presbyterian med en high-end Scotch, finns det verkligen ingen anledning att gå överbord på sodavatten. Om du uppgraderar whisky, skulle jag rekommendera att välja en boutique soda från Fever-Tree eller Q Drycker . Båda gör utmärkt cocktail-värdig läsk.

I de flesta fall kan du komma undan med de vanligaste sodavatten. Canada Dry är en personlig favorit för en daglig ginger öl och Schweppes och Seagrams gör en bra klubb soda.

Tips: Var noga med att köpa mindre flaskor läsk om du bara gör en eller två drycker så läsken är så frisk som kan vara. Öppna dessa flaskor långsamt! De gillar verkligen att fizz upp.

Medan det är vanligt att de två sodavatten hälls lika, finner vissa drinkare att de föredrar lite mer ginger ale än läsk eller vice versa. Var noga med att justera drycken till din smak och whiskyen du väljer. Det är trots allt din dryck!

Hur stark är Presbyterian Cocktail?

För att uppskatta styrkan hos presbyterian måste vi göra några antaganden. Låt oss anta att vi använder en 80-viss whisky och slutar att hälla ca 5 gram soda totalt. I detta fall skulle drycken vara en mycket mild 9% ABV (18 bevis) . Det kommer givetvis att variera beroende på dina val.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 187
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 15 521 mg
kolhydrater 25 g
Kostfiber 6 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)