Hur används gröna bananer i karibisk mat?

Både orörda gröna bananer och mogna gula bananer används mycket i karibisk matlagning. Beroende på vilken av de öar du besöker, kommer du förmodligen att höra orden "grön banan" och "karibisk fikon" som används utbytbart. De kallas guineos på de spanska öarna.

Gröna bananer är samma bananer som du skulle äta som mogen frukt till frukost eller ett mellanmål, men de är ofta förberedda som en grönsak i Karibien, mestadels i salta rätter.

Gröna bananer vs Gula bananer

Det går emot kornet för många av oss att äta omodd frukt, men en banan är ett undantag från den vanliga regeln, åtminstone i de karibiska öarna. I vissa avseenden är en grön banan ännu hälsosammare än en mogen banan eftersom en banans stärkelse börjar bryta ner i socker när den mognar. En orörd banan orsakar därför att blodsockret stiger långsammare, vilket är bra för alla med blodsockerproblem. Och att äta en med all den där intakta stärkelsen - i motsats till socker - får dig att känna sig fylligare längre. Alla bananer är bra källor till kalium och fiber.

Nackdelen är att utan allt socker smakar inte gröna bananer lika bra.

Gröna Bananer i Karibiska Livet

Det är rent ur behov av att vara resursfullt att karibiska folket började laga mat med gröna bananer. Bananer är inte infödda till Karibien, men de växer rikligt där, så de blev naturligtvis en häftning till Karibien.

Gröna bananer kan också användas i stället för plantaner när plantaner inte är tillgängliga. Även banans träd lämnar vanliga livsmedel som Puerto Rico-pasteller och Barbadiska Conkies.

Vad ska man göra med en grön banan?

Gröna bananer används för att göra sallader, precis som du skulle göra en potatisallad.

Du kan också göra pajer med dem, till exempel en herdens paj. Det finns även en utsökt betad bananrätt som är populär på öarna. Alla bananer, antingen färska eller torkade, kan lätt göras till gröt på grund av deras höga stärkelseinnehåll. När de är färskt och tunt skivat tunt kan du använda gröna bananer för att steka chips eller stenar , eller bara koka dem och njut av dem med sauterat saltkött. De gör också några läckra desserter.

Kanske är det enklaste sättet att testa din smak för gröna bananer att koka dem, en vanlig metod att förbereda dem. Dunk bananerna, skinn intakt, i tillräckligt saltat kokande vatten för att täcka dem. Koka dem i 20 minuter eller så tills du enkelt kan genomborra huden med en gaffel. Och det är allt. Skiva skalen öppna och servera bananer som de gör i Jamaica, tillsammans med en fisk eller fläsk huvudrätt.

Använd de gröna bananerna som finns tillgängliga, vilket kan innebära att de tar tag i dem så fort de placeras i en produktfack på amerikanska marknader. Bananer måste i behov av levereras i sin gröna, omotiverade stat, eftersom de fortsätter att mogna och mogna när de transporteras till livsmedelshyllor. Om odlarna skulle skicka mogna gula bananer skulle de troligen bli bortskämda när de kom fram till sina destinationer.