Vad är pepparrot?

Lär dig varför denna rot är så het

Pepparrot är inte en rädisa alls, men det är kryddigt varmt när det är friskt. Pepparrot är en rotgrönsak infödd till Ryssland eller Ungern. Det är en medlem av senapsfamiljen som innehåller blomkål, blomkål och spritkärnor.

Pepparrot används mest som kryddor, både av sig själv och som ingrediens i såser och dressingar. Om du njuter av brådskande porslinberedda pepparrot, måste du helt enkelt prova det fräscht för att uppleva den fullständiga anda smakupplevelsen.

Pepparrotprovningstestet

Det är den flyktiga senapsliknande oljan i pepparrot som ger tårar i ögonen och värmer till tungan. Isotiocyanat är den förening som avger värmen när den exponeras genom att äta eller krossa pepparrot.

Vinäger neutraliserar reaktionen och stabiliserar smaken och bör tillsättas omedelbart för att ge en mildare smak. Som senap börjar varmen och ångorna att försämras snabbt när pepparrotet är skuren eller revet och utsatt för luft. Värme eliminerar också både rotens arom och zing, varför sanna pepparrotaffär föredrar pepparrotrött och friskt riven.

Välja den bästa pepparrot

Pepparrot är tillgänglig året runt på de flesta ställen i USA, men skörd säsong är på våren. De färska rötterna säljs vanligtvis i två tum långa sektioner.

När du köper pepparrotrötter, välj de som är fasta, inte mjuka. Rötterna ska inte visa tecken eller ha gröna fläckar.

Rötter som verkar torra eller skrumpade är inte heller idealiska.

Pepparrot Matlagningstips

Pepparrot är bäst och mest smakfullt när det är friskt riven. Det finns några flaskvarianter, men det blir mycket bättre för din gom att gittera på egen hand. Pepparrot kan rivas för hand, men det är lättast med en matberedare.

För att förbereda pepparrot, börja med att peeling huden av roten. Skär sedan det i kuber och lägg det till mixern eller matberedaren. Pulsa till önskad konsistens. Ju finare konsistensen desto starkare blir pepparrotet.

Också se upp för rökarna! De kan bokstavligen brinna näsan och ögonen. För att undvika det, öppna ett fönster när du tar bort locket och håll blandningen i armlängden när du vrider bort. Vissa människor väljer även att bearbeta pepparrot i garaget eller en annan plats som tillåter mer luftflöde än köket.

Ett grundläggande recept på hemlagad pepparrotdip kräver bara att vita ättika och salt blandas efter smak. Lägg till dessa under bearbetning av roten. Blandningen kommer att hålla i en lufttät behållare, helst glas, upp till 6 veckor i kylskåpet.

Pepparrot Recept

Pepparrot är mycket mångsidig och kan användas för kött och grönsaker. Gör det bästa av dessa genom att utforska pepparrot recept .

Det är definitivt en rolig ingrediens att leka med. Du kommer att upptäcka att det gör fantastiska deviled ägg , några kryddiga potatisar , och det kan till och med användas för en hemlagad majonnäs som har en bra kick. Självklart finns det mycket att säga om en sida av färsk pepparrot som serveras med din favoritbiff.