Fiskfiléer med svampsås

Fiskfiléer med svampsås är ett enkelt recept som är klart i minuter, perfekt för en enkel och snabb familjen måltid. Kombinationen av svamp, lök och timjan med gräddfil och citronsaft är den perfekta såsen för öm och fläckig fisk.

Du kan använda vilken typ av svamp du vill ha i detta recept, inklusive cremini svampar, vanliga knappsvampar, bruna svampar, shiitakes eller kantareller. När du köper svampar, leta efter dem med tätt stängda kullar (undersidan av svampdräktens lock) och släta, otäcka kepsar. Stammen ska vara ordentligt fastsatt på locket, och svampen ska inte vara fuktig eller mjuk.

Du kan också välja vilken typ av fiskfilé som arktisk ros, röd snapper, torsk, orange grovfisk eller någon mild vit fisk. Såsen är också bra över lax eller tonfisk, eller prova den över kyckling eller skivad fläskfilé för en förändring av takten.

Servera det här lätta receptet med något varmt kokt ris eller en rispilaf för att suga upp den underbara såsen, en skarp och sval grön sallad, några middagsrullar eller salta scones och lite grönsaker som ångad sparris eller rostade gröna bönor.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350 ° F. Smörj en 2-korts glasbakningsdisk eller spraya den med stekpanna och ställ den åt sidan.
  2. Smält smöret i en medelstora kastrull över medium värme; när det börjar sizzle lite tillsätt svamp, lök och vitlök. Koka sedan tills grönsakerna är ömma och vätskan avdunstar, ca 10 minuter, omrör ofta för att förhindra bränning.
  3. Tillsätt mjöl, timjan, salt och peppar i grytan och koka och rör om i 2 minuter. Tillsätt mjölk och gräddfil koka och rör om tills såsen är tjock och bubblig. Ta bort grytan från värmen och tillsätt citronsaften och skala.
  1. Placera filéerna i den färdiga bakfatet och täck med sås. Baka i 15-20 minuter eller tills fisken kokas till minst 145 ° F och flakar lätt när den testas med en gaffel.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 988
Totalt fett 48 g
Mättat fett 37 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 50 mg
Natrium 499 mg
kolhydrater 133 g
Kostfiber 5 g
Protein 13 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)