Recept på risotto med gröna och kantareller

Risotto är verkligen ett kärleksarbete, vilket kräver kontinuerlig övervakning och frekvent omrörning. Men det är en favorit italiensk komfortmat, verkligen värt ansträngningen. I detta recept, jordiska kantareller par med den ljusa smaken av gröna för att komplettera det krämiga riset. Alla gröna som är i säsong kommer att fungera, men på våren kan något som vattenkräv eller sorrel erbjuda en ny smak.

Detta recept kan göras på konventionellt sätt, i en saucier eller kastrull. Men om du vill ge din omrörningsarm en paus, försök göra det här i en av de gör allt det på marknaden som Kenwood Cooking Chef, Tfal Actifry och KitchenAid Precise Heat Mixing Bowl . Med ett värmeelement och en omrörningsmekanism gör de allt arbete för dig, vilket ger dig frihet att göra andra uppgifter i köket.

Nödvändig matlagningsutrustning: Vätskemätare , kockkniv , skärbräda , mätkopp , ostgryta , kastrull , saucier eller matlagningsmaskin.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en gryta på spisen, ta kycklingstocken till en simmer och håll den varm.
  2. Lägg i en smörgryta med smör över medelvärme och låt den smälta. När smöret smälts, tillsätt löken och laga tills löken är genomskinliga, ca 5 minuter.
  3. Tillsätt kantarellerna i pannan och koka 3 till 4 minuter tills de börjar mjuka. Tillsätt riset och koka i 3 minuter.
  4. Tillsätt vermouth eller vin och koka tills nästan all vätska har absorberats, ca 4 minuter. Tillsätt 1 1/2 koppar av det heta lagret och koka tills vätskan absorberas nästan, cirka 10 till 13 minuter.
  1. Fortsätt att lägga till lager, 1/2 kopp i taget, så att den kan absorberas innan du lägger till mer.
  2. När allt lager har lagts till och riset är krämigt och fast i biten men kokt genom, rör i grönsakerna och parmesanosten med en sked för att vikta grönsakerna och osten i risblandningen. Koka i 1 minut till grönsakerna och osten smälter. Smaka med salt och peppar.
  3. För att servera, del risotto i skålar och strö med ytterligare parmesanost.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 445
Totalt fett 10 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 24 mg
Natrium 1,401 mg
kolhydrater 71 g
Kostfiber 4 g
Protein 15 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)