Mango Salsa

Visst kan du köpa burkar av mango salsa på massor av stormarknader, men inget slår den färska, ljusa smaken av hemlagad mangosalas när dessa söta frukter är i säsong. Folk som har turen att bo där mangos trivs (jag tittar på de som bor i Florida och Hawaii !), Vet vad jag pratar om. Servera denna salsa med grillad fisk (särskilt lax!), Sauterade räkor, eller till och med rostad kyckling eller fläsk.

Använd detta recept som riktlinje och kolla alla variationer och alternativ nedan för att göra din perfekta mango salsa!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skär mango (erna) i små bitbitar. Om du aldrig har klippt en mango innan, så gör du hur du gör det: Håll mango upprätt i längden; Det finns mager sidor och breda sidor, du vill klippa av och använda de breda sidorna, så håll mangoen med en mager sida mot dig och avskär den breda sidan, börja bara till sidan av mitten på toppen och skär runt den tuffa gropen i mitten. När du har de två sidorna i hand, gör du en och en i bitar av bitstorlek, vrid ut de skurna bitarna och skära av dem. kassera skalen och gropen. För steg-för-steg-bilder, se Hur man skär en mango .
  1. Skala och häxa skaloten. Hacka korianderna.
  2. Sätt mango, sjalot och koriander i en medium skål. Strö med ca 1/4 tesked salt. Kasta för att kombinera allt. Ge det en smak och tillsätt mer salt som passar dina smaklökar. Servera omedelbart eller täck och kyla i upp till några timmar.

variationer:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 57
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 80 mg
kolhydrater 14 g
Kostfiber 2 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)