Brunswick Stew Origins och Recept

Brunswick gryta är en traditionell favorit med sina rötter fast planterade i söder. Det är en mångsidig gryta som du ofta hittar - i vissa regioner eller i söderbeten med grill eller vid speciella samhällshändelser. När det gäller ursprunget är det några krav på skapandet. Enligt en berättelse kom Brunswick-grytan i Brunswick County, Virginia. Hos 1828 krävde Dr Creed Haskins från Virginia State legislature en särskild ekorregryta från "Uncle Jimmy" Matthews för att mata folk som deltog i en politisk rally. Georgiens invånare hävdar deras Brunswick, Georgiens version är originalet.

Det är lika troligt att grytan - eller åtminstone en mycket liknande version - skapades mycket tidigare. Med de ursprungliga ingredienserna i spelet (vanligtvis ekorre) och majs, och lång simmering över öppen eld, är det typiskt för tidiga inhemska amerikanska rätter. Det finns ingen brist på åsikter om vad som borde och borde inte gå in i en "autentisk" Brunswick-gryta, men oavsett vad du lägger på det för grönsaker och kött, är resultatet en ren komfortmat.

Dessa dagar är Brunswick-grytan oftast gjord med kyckling eller en kombination av flera kötttyper, vilket kan innefatta kanin, nötkött och fläsk. Lök, majs och tomater eller grillsås ingår ofta, och många recept kallar för limabönor, ärter och okra.

Oavsett om du gillar din med kyckling, ekorre, kanin eller fläsk, hittar du några recept att välja mellan i den här listan.