Vegan Chili med Smart Ground Mock Meat Crumbles

Om du gillar chili, prova denna "biffiga" vegetariska chili med massor av mocka kött för en hjärtlig och "köttig" konsistens. Jag tycker att varumärket "Smart Ground" är lätt att använda som köttbyte och har köttliknande konsistens och smak. Smart Ground, som ibland kallas "veggiejord" eller till och med bara "soycrumbles" smakar och fungerar som nötkött - bara med mycket mindre fett - och du kan steka det bara på samma sätt i en non-stick-pan, men du kan behöva lägga lite olja, eftersom vegetabiliska marken inte innehåller fett som köttfärs gör.

Se också: De bästa vegetariska chili recepten att prova

Du kan se från de näringsrika uppgifterna nedan att denna vegetariska chili med Smart Ground eller veggie marken är både låg i fett och kalorier, samtidigt som det ger gott om hälsosamt vegetariskt protein . Observera att om du använder Smart Ground smulor, är de verkligen vegan, men om du använder ett annat märke, kolla etiketten för att läsa ingredienslistan eftersom inte alla vegetariska köttbyte är vegan .

Vegetarisk Chili med Smart Ground Mock Meat Crumbles recept och foto med tillstånd av Lightlife Foods.

Fick du rester? Så här använder du återstående vegetarisk chili.

Vad du behöver

Hur man gör det

Först värm en stor kruka över medelhög värme och värm lite olja, ungefär en tesked.

När oljan är varm lägg till smörgås köttbytet (smula det som du går om det är fast ihop), hackad lök, hackad grön paprika och selleri och värm i ca 2-3 minuter, tills löken är lätt genomskinliga , och omröring ibland

Lägg sedan i de dränerade njurbönorna, majskärnorna, konserverna tomater, tomatpasta, malet vitlök, chilipulver, kummin och salt, omrörning för att kombinera bra.

När ingredienserna är väl kombinerade och simmar, minska värmen till låg, täck och låt dem simma i minst 35 minuter och upp till 90 minuter, omblandning ibland.

Smak och justera kryddor till smak.

Serverar: 10-12

Näringsinformation, per portion: Fett-2g, Fiber-7g, Natrium-220mg, Karbohydrater-26g, Protein-12g (Sojaprotein 6g), Kalorier-160.

Gilla matlagning med köttbyte? Här är mina personliga favorit vegetariska köttbyte att försöka .

Gilla att göra hemlagad chili? Här är några av mina favorit vegetariska och veganska chili recept att prova , inklusive svart bönor chili, sötpotatis chili, vegetabilisk chili, TVP soja chili, tofu chili och mer. Njut av!

Se även: Har du fått rester? Så här använder du återstående vegetarisk chili.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 383
Totalt fett 8 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 25 mg
Natrium 677 mg
kolhydrater 57 g
Kostfiber 9 g
Protein 21 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)