Hur man använder Flambé Foods & Flambé Recept!

Flambé tekniken används ofta tableside på dyra restauranger för en dramatisk touch. Tyvärr kan kostnaden för prestationen ge dig hjärtinfarkt när den slutliga fakturan är levererad. Som extravaganta som flambérätter visas, är de lätta att göra hemma och mycket billigare. Imponera din familj och gäster med en mängd olika flambé livsmedel från sallader till desserter när du försöker ett av de fantastiska flambé recepten kopplade nedan.

Men först lär dig om flambétekniken och plocka upp några tips och tips.

Hur man flamberar mat

Termen flambé är fransk för "flammande" eller "flammad". Maten är toppad med en sprit, vanligtvis brandy, konjak, eller rom och upplyst avire. Den flyktiga alkoholångan brinner med en blå nyans och lämnar bakom svag smak av sprit eller likör. Denna teknik används av kockar i köket för att förbränna den råa alkoholens smaken från en maträtt också för dramatisk känsla vid bordet.

Endast vätskor och likörer med hög alkoholhalt kan användas för att flamma livsmedel, och de med ett högre bevis tänds lättare. Öl, champagne och de flesta bordsvin kommer inte att fungera.

Alkoholer och likörer som är 80-säkra betraktas som de bästa valen för flambé. De över 120-bevisa är mycket brandfarliga och anses vara farliga.

Vätskan måste värmas till ca 130 grader F. Men förbli fortfarande väl under kokpunkten innan den läggs till pannan.

(Kokning kommer att brinna av alkoholen och det kommer inte att tändas.)

Ta alltid bort pannan från värmekällan innan du lägger vätskan för att undvika att bränna dig själv. Kraftigt skaka pannan släcker vanligtvis flamman, men håll en krukficka i närheten om du behöver kväva flammorna. Alkoholångan brinner i sig av sig själv i några sekunder.

Mer om Flambé:

Flambé Tips och tips

Flambé Recept:

Bananflambe
Bourbon Shrimp Flambé
Chicken Flambé med Brandied Cherry Sauce
Flammande Fajitas
Flammande fisk
Flammande grekisk ost
Hummer Flambe Med Pernod
Ananas Rum Flambe
Spenatsalad Flambe
Steak Diane