Bestämning av en kakts storlek

Ett av de vanligaste problemen med att göra en arkkaka för ditt evenemang försöker bestämma exakt hur många personer en viss storlekskaka kan servera och hur många lager som krävs. Detta är en av de första frågorna som nya bakare har när de försöker baka dessa förvirrande skapelser och svaret är helt beroende av vem som ställs frågan. Åtminstone är formen vanligtvis rektangulär så det påverkar inte beräkningarna!

En arkkaka är en snabb lösning när du måste göra en tårta för att rymma många människor. Ett problem som kan uppstå för hemmakare är att vanliga stora bakplåtar inte passar i bostadsugnar. Flera kvartplåtbrickor måste kombineras för att förbereda större skapelser och bakplåtar kommer nu i ett svimlande utbud av val, vilket orsakar ännu mer förvirring.

Ett enkelt sätt att eliminera problem är att fastställa antalet personer som deltar i din händelse och titta noga på storleken och antalet portioner du behöver för att tillgodose gästerna. Det finns några viktiga faktorer som kan påverka hur du bestämmer dina arkkaka behov men i allmänhet kan följande riktlinjer tillämpas:

Tips för underbara arkkakor

  1. Det är praktiskt taget omöjligt att tortera (skär i halv) en arkkaka av vilken storlek som helst utan att den spricker eller smuler. En teknik som används av professionella bagare är att baka flera tunnare lager och helt enkelt stapla dem mellan läckra islagren för att skapa den höjd du behöver för kakdesignen.
  2. Försiktighetsåtgärder måste vidtas vid framställning av arkkakor för att säkerställa att de inte blir för tunna eller krossas innan kakan monteras. Bladkakor är oftast tunnare än vanliga kakor, vilket kan vara benägen för textur och fuktproblem. Det är viktigt att du förbereder dina pannor väl med mjöl och smör samt pergamentpapper för att förhindra att din plåtkaka sticker. Kontrollera din bakkaka minst ett par gånger för att avgöra om det är klart med hänsyn till en kortare bakningstid än ett vanligt recept.
  1. Antag aldrig standard eller favoritkaka recept kan framgångsrikt bakas i stora arkkakor. Dessa tänder ofta för torra och kan vara mycket kokta mycket lätt. Försök hitta recept som är utformade speciellt för en arkkonfiguration .
  2. Placera din bakade arkkaka i frysen eller åtminstone kylskåpet som är inslaget i plast innan du staplar dem för att se till att de är enklare att hantera. Kylda alltid arkkakan om du ska torte den så att den är fast och skärs smidigt.