Färskt och smakfullt persikabrödrecept

Det finns inget som en god och saftig persika. De är de allra bästa när du biter in i dem och saften dribbar ner på hakan. Det är den typ av persika du vill ha för receptet. Om du inte kan få den typen kan du använda konserverad eller frusen persikor. Om du gör det föreslår jag att du lägger till en tesked persika extrakt för att lägga till mer smak för brödet.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 325F.
  2. Smörj och mjöl två 9x5 brödkokkärl.
  3. I en stor skål, kombinera mjöl, bakpulver, natron, salt, ingefära och hackade nötter med en trådvisp. Avsätta.
  4. I en stor skål, grädda smöret och sockret. Rör i äggen, en i taget, blanda väl efter varje tillsats. Därefter rör om vanilj och tillsätt puréen till de våta ingredienserna.
  5. Gradvis tillsätt mjölblandningen en halv kopp i taget. Blanda allt tills bara fuktat.
  1. Jämnt fördela smeten mellan de två pannorna.
  2. Baka brödbröd i minst 1 timme eller tills provet är färdigt. Kyl i kokkärlet i 10 minuter på ett trådställ. Slå ut bröden på ett trådställ för fullständig kylning.

Anmärkningar:

Konserverad eller helt avfrost kan frusna persikor användas, men båda måste tömmas innan de renas. Om de inte är tömda, blir brödet för vått och får aldrig helt baka.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 184
Totalt fett 10 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 33 mg
Natrium 167 mg
kolhydrater 23 g
Kostfiber 1 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)