Sandy's Chicken and Dumplings

Detta recept på kyckling och dumplings delades av Sandy. Grytan är gjord med en skuren kyckling, buljong och grönsaker. Kärnmjölkdumplingarna kan rullas och skivas eller bitar av deg kan klämmas av och tappas i kokande buljong.

Vad du behöver

Hur man gör det

Placera kycklingen i en nederländsk ugn eller stockpot och lägg till vattnet, buljongen, morot, lök, selleri och salt. Koka upp, täck och sänka värmen. Simma i 60 till 70 minuter, eller tills grönsakerna är ömma och kyckling är klar. Ta bort kyckling till en skål för att svalna. Med en skivad sked, ta bort morot, lök och selleri bitar från buljongen och kasta bort (eller lägg grönsakerna tillbaka till buljongen senare med kycklingen).

Boka buljongen.

När kycklingen är cool nog att hantera, ta bort köttet från benen. Kassera hud och ben och skär köttet i bitar av bitar. Avsätta.

dumplings

I en stor skål, kombinera mjölet, bakpulver och 1/2 tesked salt; skär i förkortningen med en konditorblandare eller två knivar tills blandningen är konsistens med grovmjöl. Alternativt blandas med en matprocessor. Tillsätt kärnmjölken och rör om tills de torra ingredienserna är fuktiga. Vrid degen ut på en mjölad yta och knä 4 eller 5 gånger - inte mer än det.

För drop dumplings, klappa degen ner till en 1/4 tum tjocklek och kläm av 1-1 / 2-tums bitar.

För rullade dumplings, rulla degen till en 1/4 tum tjocklek och skär i 3 "x 1" -remsor.

Koka kycklingbuljongen rör om i mjölken och peppar. Korrekt smaksättning, om så önskas.

Släpp dumplingsna, en eller två åt gången, i kokande buljong och minska värmen till medium-låg. Rör om och om igen för att säkerställa att dumplings inte hålls ihop. Koka dumplingsna i 8 till 10 minuter. Tillsätt den reserverade uppskuren kycklingen till blandningen och simma tills den är uppvärmd genom. Avlägsna från värme. Gör 4 till 6 portioner.

Sandy s Notes: Dumpling degen är mycket lik kexdegen och, som kexdegen, desto mindre hanteras, desto lättare och mer tenderar resultatet. Mormor gjorde det hela tiden och de var jättebra!

Du kanske också gillar

Klassisk kyckling och dumplings

Klassisk Kyckling och Korv Gumbo Recept

Slow Cooker Chicken With Biscuits

Easy Brunswick Stew med fläsk och kyckling

Kyckling Grönsaker Stew och Cornmeal Dumplings

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 714
Totalt fett 41 g
Mättat fett 13 g
Omättat fett 16 g
Kolesterol 191 mg
Natrium 852 mg
kolhydrater 22 g
Kostfiber 3 g
Protein 62 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)