Boneless vs Bone-In Ham: Vad är skillnaden?

Också: spiralskivad skinka och hur man gör glasyr

En bakad skinka är ett bra alternativ för någon med blygsam matlagning som vill tjäna en stor och imponerande köttbit för en semestermåltid. Från benfri till ben-in till spiral-skivad, finns det en skinka för någon nivå av kulinarisk expertis.

Vad är en skinka?

En skinka är grisens bakben och i många delar av världen är det salthärdad, ibland rökt, ibland saltad och rökt, och ibland saltad, rökt, kryddad med torr krydda och hälld i en kall källare för att torka för ett år eller så.

Här i USA är din typiska stormarknadskinka en som har haft två viktiga saker gjorda: den har blivit brined och den har lagts till.

Saltlösningen är vatten, smaksatt med salt, socker och andra kryddor, som injiceras i köttet, infusionerar det med smak och juiciness samtidigt som det hjälper till att bevara det . En skinka som denna är helt kokad och kommer att märkas "redo att servera" eller "redo att äta".

Klar-att-äta skinkor finns i både benfria och benformade former, och en benskinka är överlägsen på alla sätt, men en (som är enkel att skära). Benet lägger till smak och fukt, och en inlagd skinka förbättrar definitivt presentationen. Dessutom är ett skinka ben ett exceptionellt önskvärt del av kulinarisk swag. Du kan simma den med svartögda ärter eller collard greener (eller båda), använda den för att göra skinka eller soppa, och jag satsar bara att du kan använda den för att göra slow-cooker jambalaya.

Oavsett sätt är köttfärs eller ben i färdig att äta skinka helt kokta.

Det enda du behöver göra är att skära det för smörgåsar eller en kall tallrik. Eller för att bli riktigt snygg, värma upp den. (Du kan till och med göra det i en långsam spis.)

Här är tre sätt att betjäna en skinka, i ökande svårighetsgrad.

1. Servera en Boneless Ham

Orden "benfri skinka" låter som om de borde referera till en verklig skinka som har tagit bort benet.

Och vanligtvis gör det. Undantaget är konserverade skinkor, som är gjorda av mindre bitar skinka (eller skinkor) som pressas ihop. Dessa så kallade "formade" skinkar är inte nödvändigtvis dåliga. Om du köper skivad skinka på deli, är det vanligtvis vad du får (om än inte från burk). Men för din semester lunch eller middag, vill du förmodligen gå med nästa steg upp.

En grundläggande benfri skinka kommer att formas som en oval och förseglas i plast eller folie. Din bästa satsning med en benfri skinka är en spiralskivad skinka eftersom du får ett helt kvarter av en skinka, antingen insidan eller utsidan av benmuskeln, från skaftet (botten) eller stumpen (övre) änden. Spiralskivade skinkor har delvis skivats, vilket gör dem mycket enklare att skära. Skär helt enkelt sidledes över skinkan och titta på när dina skivor släpper försiktigt till skärbrädet.

När det gäller att värma en färdig att äta skinka, kom ihåg att det redan är kokt. Så du vill inte överkaka det. En färdig att äta skinka är laddad med saltlösning, så det skulle ta mycket överkokning för att torka ut det. Men det kan göras. Poängen är att du inte vill använda en hög temperatur för att återuppvärma den. För en hel skinka, en låg temperatur, säger 275F, för 12 till 15 minuter per pund, kommer att göra det.

Vik i folien för att hålla så mycket fukt som möjligt.

2. Servera en Bone-In-skinka

Med en inlagd skinka bestämmer du först om du vill ha en hel skinka eller en halv skinka. En hel skinka är just det: ett helt härdat ben av fläsk, inklusive lårbenet, en del av bäckenet eller "aitch" benet, och ibland också en del av svansbenet. Det här är mycket skinka och kommer att tjäna upp till 20 personer.

Om du vill spara lite hjärtesorg, leta efter en som är spiralskivad, eftersom benet kan göra skivning svår, särskilt aitchbenet. Spiralskivad skinka värms också snabbare (men de torkar också snabbare om du överkökar dem).

Om din gästlista är lite mindre kommer en halv skinka att tjäna upp till 10 personer.

Ditt beslut här är om du vill ha toppen eller "rumpan" halv, eller botten eller "skaftet" hälften. Strumpdelen är smalare och anbudare, medan skaftdelen är lite hårdare och fetare, men mycket mer smakfull.

Slutligen kan du också få det som kallas en halvbenad skinka, som har tagit bort aitchbenet och svansbenet och lämnar endast lårbenet. Halvbenfria skinkor kommer i hela eller halva (rumpa eller skaft).

Följande värmebestämmelser gäller för inlagda eller halvbenfria skinkor:

För en spiralskivad skinka värm till 275 F i 12 till 15 minuter per pund. För en unsliced ​​half-skinka, värm till 325 F i 10 till 15 minuter per pund och låt det vila i ytterligare 10 till 15 minuter före carving. För en helt unsliced ​​skinka, värm till 325 F i 10 till 15 minuter per pund, och öka vilotiden till 20 minuter.

Och kom ihåg, spara det benet!

3. Servera en glaserad ben-i-skinka

Äntligen får du göra riktig matlagning! För en glaserad skinka kommer du att fortsätta som ovan, men en halvtimme före utgången av din matlagningstid kommer du att ta skinkan ur ugnen, applicera glasyren (använd en silikonborstborste eller med en tjockare glasyr, en värmebeständig spatel), återställ den sedan till ugnen och fortsätt att koka upptäckt under de senaste 25 till 30 minuterna (eller de sista 10 till 15 minuter för en spiralskivad skinka, för att undvika att torka ut det).

Och vad utgör en glasyr? Den bästa glasyren är en som samlar några söta smaker och några fruktiga och / eller skarpa. Här är ett enkelt exempel:

Brun socker och senapglas

Kombinera alla ingredienser i en liten skål och applicera på skinkan som beskrivet ovan ca 30 minuter före kokpunkten. Se? Söt och skarp. Lägg till lite aprikos sylt i stället för en del av brunt socker och du har söt, fruktig och skarp.

För en ännu enklare glasyr, borsta bara på lite lönnsirap eller honung.

Oavsett vad du gör, applicera inte din glasyr för tidigt eller det kommer att börja brinna och röka som om du inte skulle tro. Här handlar det mer om hur man glasar en skinka .