Hur man glöder en skinka

Plus: Tre enkla skinka glasyr recept

Glasera en skinka är ett bra sätt att lägga till smak, färg och konsistens till en bakad skinka. Det är inte svårt att göra, och du kan göra en enkel och utsökt skinka glasyr från några mycket grundläggande ingredienser som du förmodligen redan har i ditt kylskåp eller skafferi.

I denna artikel kommer vi prata om hur man glasar en skinka och erbjuder några enkla recept för att göra din egen skinka glasyr.

Först handlar glasering av en skinka med att använda någon sorts ingrediens, som vanligtvis kombineras med en fruktig, smidig eller skarp ingrediens.

Dessa söta, fruktiga, skarpa smaker kompletterar verkligen saltens smaksamma smak.

Vissa vanliga ingredienser som används för att göra en skinka glasyr inkluderar:

Tanken med att göra glasyren är att kombinera ingredienserna i en pasta, som ser ut att balansera de söta, smarta och skarpa smakerna. (För övrigt är det karamelliseringen av sockerarterna i glasyren som faktiskt skapar glasningseffekten. Tänk på glasglättig sockerglasyr på toppen av en crème brûlée , till exempel.)

När man ska glasera skinkan

Du vill lämna glasyren på skinkan tillräckligt länge för att den ska karamellisera, men inte så länge att den brinner. Och socker brinner ganska lätt, så du vill bara applicera glasyren till skinkan under den sista delen av matlagningen. Annars blir din glasyr till en rökig röra.

För det mesta, när vi bager en skinka, hyser vi bara en skinka som redan är kokad.

Skinkor av denna typ kallas redo att äta eller redo att servera skinka. Därför fungerar lägre temperaturer och längre tillagningstider bra. Temperaturer på ca 325 ° F till 350 ° F är perfekta. Eftersom temperaturen är så låg kan vi helt enkelt applicera glasyren på skinkan ca 30 till 60 minuter innan skinkan är klar till matlagning.

Applicera glasyren

För att applicera glasyren på skinkan kan du använda en värmesäker spatel eller en bakverkborste. När det gäller konditorivaror, föredrar jag silikonartiklarna, eftersom de inte skjuter ut sina borstar när de blir gamla, men du kan använda vilken typ du helst föredrar. En spatel kommer att fungera för en tjockare glasyr, eftersom du enkelt kan smörja den över skinkan. Men för en mer flytande glasyr behöver du borsta den.

Det finns ett par tekniker för att glasera skinkan. För en större skinka, säg 15 pund eller mer, kan du applicera glasyren i steg. Till exempel, låt oss säga att du blandar upp en en kopp sats av ett av skinka glasyr recepten nedan. Du kan applicera 1/3 kopp glasyr ungefär en timme innan skinkan är klar. Sedan 20 minuter senare kan du ansöka ytterligare 1/3 kopp, och sedan resterande 1/3 kopp 15 minuter efter det.

För en mindre skinka är det bra att applicera glasyren på en gång. Men här är ett annat tips: Du kan göra din glasyr sötare och mer blank genom att borsta glasyren med honung eller lönnsirap efter ca 30 minuter. Faktum är att om du vill vara väldigt minimalistisk, kommer bara honung eller lönnsirap att göra en enkel men välsmakande skinka.

Klutar: Att studsa eller inte studsa

Innan vi kommer till recepten är en anteckning om nötkött i ordning.

Många recept kräver att du biter en bakad skinka med hela kryddnejlika. Men i kulinariska konster finns det en konvention som säger att alla garneringar borde vara ätbara. Och ingen vill knäcka en tand som biter i en hel kryddnejlika. Trots detta är studding med kryddnejlika traditionella, och det lägger till presentationen. Så om du bestämmer dig för att gå på det här sättet, var försiktig så att du tar bort alla kryddnejlika (och fragment av sådana) innan du huggar. Annars lägger du bara till några kryddnejlika i glasyren.

Skinka glasyr recept

Här är några enkla skinka glasyr recept för att du ska experimentera med:

Bronsocker och apelsinjuiceglas

Kombinera alla ingredienser i en liten skål. Applicera på skinkan ca 30 till 60 minuter före kokpunkten.

Brun socker och senapglas

Kombinera alla ingredienser i en liten skål. Applicera på skinkan ca 30 till 60 minuter före kokpunkten.

Ananas Senapglas

Kombinera alla ingredienser i en liten skål. Applicera på skinkan ca 30 till 60 minuter före kokpunkten.