Orange glaserat skink recept för särskilda middagar

Orange glaserad skinka är ett utmärkt speciellt tillfällen skinka, till exempel du kan tjäna till jul, påsk, födelsedagar eller andra stora familjeföreningar eller fester. Det kommer att göra en härlig kontaktpunkt för måltiden och det är klart för det är närbild för dina familjfotografer.

Medan det ser underbart ut, är det faktiskt väldigt enkelt att förbereda. Den orangefärgade glasyren är enkel och utsökt. Du använder en helt kokt skinka, så det är ingen oro om att ha en ugnskatastrof med underkokt kött. Den största oro bör vara att överkoka skinkan och torka ut det. Ditt mål är helt enkelt att servera det uppvärmt och att ge glasyrtiden att karamellisera och ge ytterligare smakdjup.

En 4-pounds benfri skinka tjänar 10 till 12 personer, så länge du inte har gäster som laddar sin tallrik och grisar skinkan.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera skinka på ett stativ i stekpannan, fettsidan uppåt, och sätt ihop fettet, vilket gör diagonala snitt för att skapa ett diamantmönster över det.
  2. Baka skinkan vid 325 F i 1 timme och 15 minuter.
  3. I en kastrull över låg värme kombinera marmelad, apelsinjuice, senap, nötkött och ingefära. Smäll i 5 minuter.
  4. Sked halvparten av den orangefärgade blandningen över skinkan och fortsätt att baka i 30 minuter.
  5. Tillsätt russin till den återstående apelsinblandningen och servera den med skinken som kryddor.

Att klypa eller inte till kotlett

Vissa kockar gillar att pricka varje diamant med en helklyftning för att skapa den fulla effekten. Det är ditt val om du vill göra presentationen. Om så är fallet måste du lägga till helklyftor till ingredienslistan. Men den nuvarande filosofin i kulinariska cirklar är att du inte borde betjäna något oätligt som garnering. Du har redan kryddkryddan i glasyren att njuta av med varje bit. Du vill antagligen inte att gästerna har den obehagliga biten i en träig helklyftning som de måste förfoga över på servetten. Men om du gillar den traditionen, använd hela kryddnejlika och ta bort dem innan du skär och servera skinkan.

variationer

Orange marmelad är en klassisk glasyringrediens, men många typer av konserver går i hamglans. Du kan ersätta persika eller aprikosbehållare om det är vad du har till hands.

Mer bakade glaserade skinka recept

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 384
Totalt fett 15 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 118 mg
Natrium 2.120 mg
kolhydrater 30 g
Kostfiber 2 g
Protein 33 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)