Easy Maple Baked Ham

Denna lönnslagad skinka är gjord med en helt kokt skinka och en enkel lönnsirapglasyr. Skinkan är bastad med lönnsirap. En sås som är gjord med gryta, senap och Worcestershire sås serveras med skinkan.

Det här är en lätt och smaklig skinka, perfekt för alla semestrar på middag. Och glöm inte rester. Planera att använda skinkbenet för en bön eller ärtsoppa. Använd extra skinka skivad eller tärnad i smörgåsar, grytor, eller med bönor, och njut av skivor i morgonkakorna eller med ett varmt ägg frukost.

Se även:

Slow Cooker Pulled Ham

Lätt bakat skinka med lönn och brun sockerglas

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 325 F.
  2. Placera skinkan på ett stativ i en grön stekpanna.
  3. Baka i den förvärmda ugnen i 1 timme.
  4. Häll panjuice i en liten kastrull och kyla snabbt i frysen tills fettet har stigit till toppen och stelnat.
  5. Häll lönnsirapen över skinkan och sätt tillbaka den i ugnen. Baka 30 minuter längre, ropa en gång med sirap från botten av pannan.
  6. Under tiden tar du bort kastrullen med pannan från frysen. Ta bort och kassera det fasta fettet på toppen av dropparna. Vispa i mjölet och beredda senap tills det är smidigt. Vispa i 1 kopp vatten och Worcestershire sås. Avsätta.
  1. Öka ugns temperaturen till 375 F. Basta skinkan med pannan. Baka skinkan i ca 15 minuter längre, eller tills kötttermometern registrerar 140 F. Sätt i snabbläsningen eller kötttermometern i den tjockaste delen av köttet, utan att röra på benet.
  2. Ta bort skinkan till ett skärbräda och låt det stå 15 minuter innan det skärs ut.
  3. Tillsätt de återstående panpiporna till kastrullen. Koka upp över medelvärme, vispa ofta. Koka försiktigt såsen i 3 minuter tills den är tjock och reducerad.
  4. Överför sås till en såsbåt eller en annan liten serveringsrätt och servera vid sidan av den snidade skinkan.

Serverar 8 till 10 med rester.

Expert tips

Du kanske också gillar

Bakad skinka med enkel persikostartad glasyr

Skinka med Cola och Maple Glaze

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 701
Totalt fett 31 g
Mättat fett 9 g
Omättat fett 14 g
Kolesterol 236 mg
Natrium 4.350 mg
kolhydrater 37 g
Kostfiber 3 g
Protein 66 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)