Vad är Mughlai Indian Cuisine?

Rekrytera Mughlai Smaker Hemma

Mughlai är en typ av mat som kom till följd av Mughalregeln i Indien från 1426 till 1857. Under den tiden i Indias historia var maten rik och kokad med aromatiska kryddor, nötter och torkade frukter. Smakerna av Mughlai kan variera från milda till kryddiga. Det uttalas "moog-lie".

Mer om Mughlai

Mughlai representerar en matlagningstil som användes i norra Indien, på platser som Uttar Pradesh och Delhi.

Det användes också i Pakistan bland Muhajir folk där. Mughlai-köket uppträdde också i de indiska städerna Bhopal och Hyderabad och Centralasiatiska köket, vilket i stor utsträckning påverkat smakerna.

Mughal-rikets officiella språk var persiska så många Mughlai-rätter har persiska namn. De kan också ha turkiska namn. Rätterna var en gång beredd för kungliga och kejsare, som troligen förväntade sig den bästa maten. Och de äter på dessa smakrika måltider som kombinerar kryddor och smaker som förkroppar kök från Indien.

Några av de muslimska namnen i Mughlai-rätterna inkluderar biryani, pulao, kebab och kofta. Det starka inflytandet av muslimska matlagningsstilar framgår av Mughlai-måltiderna. Mughals lämnade en varaktig inverkan på Indien, vilket är uppenbart som Mughlai-rätter är fortfarande mycket vanliga och önskade idag.

Prova och göra Mughlai indisk mat

Förberedelsen av Mughlai-mat var sannolikt tidskrävande och mycket involverad i antalet smaksatta såser och smörbaserade karriärer .

Det är nästan som det var skapat för att få folk att ha mer mat eftersom det kan vara så överbryggande! Namnen på dessa livsmedel är också så spännande, vilket kan fresta människor att prova nya rätter i Mughlai-stilen.

De flesta indiska restauranger tolkar Mughlai-stilen som mild till medium-varm grädde och nötbaserade gravyrer, risrätter med massor av nötter och torkade frukter och rika krämiga efterrätter.

Förvänta dig (i en bra restaurang) kryddor som saffran, kanel , kardemumma, kryddnejlika och muskotnöt. Gravier är vanligtvis ganska vanliga i Mughlai-rätter och de går bra med både ris och bröd.

Vanliga rätter som använder Mughlai-smaker inkluderar typiskt kebab, kofta (köttbullar), pulao (eller pilaf) och biryani. Mughlai finns i populära rätter som Mughlai kyckling, malai kofta, reshmi kebab och murg tandoor. Andra rätter inkluderar Mughlai biryani, Mughlai paratha och kadhai gosht. Mughlai kan också användas i desserter som brödpudding shani tukra, barfi, kalakand och falooda.

Även om många Mughlai-måltider är rika, dekadenta och välsmakande, erbjuds de ofta i lättare versioner. Du kan lätta upp dem genom att ersätta mer hälsosamma ingredienser. Med sina historiska rötter lever Mughlai-traditioner fortfarande mycket levande idag i kök över hela världen, oavsett om de är hemma eller i restauranger.