Bok Choy och Shiitake Mushroom Stir Fry Recept

Kombinera bok choy och shiitake svampar omrörda i en vitlökssås sås för en hälsosam vegetarisk vegetarisk stek frysta recept. Om du gillar bok choy eller bara vill prova en enkel bok choy stir-fry recept, det här är en enkel att försöka. Jag gillar också att laga mat med baby bok choy, som är mindre än full storlek bok choy, men har en liknande smak och är nästan utbytbar med vanlig bok choy. Det är lite mer ömt, så det behöver lite mindre matlagningstid.

Denna bok choy och svamp vegetarisk stek-frite recept är både vegetarisk och vegan. Om du behöver det också vara glutenfritt, kolla ingredienserna i din grönsaksbuljong (vissa märken är glutenfria och vissa är inte), eller gör din egen. Du måste också byta ut sojasås för en glutenfri ersättning som tamari , Nama Shoyu eller till och med Braggs flytande aminos eller kokosnötter . Alla resterande ingredienser, inklusive svamp, pojkeval, ingefära och sesamolja är glutenfria.

Grönsaksfries är en snabb och enkel vegetarisk och vegansk middagsidé som de flesta tycker om (med eller utan tofu), och så borde de verkligen vara en del av varje vegetarisk kokkons repertoar. Om du inte redan har några grönsakssteg-idéer i din vanliga rotation, kolla in några av de här enkla grönsaksrörsrecepten , eller bläddra igenom dessa tofu-friterande idéer .

Vad du behöver

Hur man gör det

Smörj vitlök och mushooms i olja i 3 till 5 minuter och lägg sedan i sojasås, bok choy och scallions och koka i några minuter.

Minska värmen till medium låg och tillsätt grönsaksbuljong och ingefära. Smäll i ytterligare 3 till 5 minuter.

Slutligen rör i sesamoljan och de valfria sesamfrön och avlägsna från värme.

Servera din bok choy och svamp stirra stek över ris, quinoa, nudlar (det ska vara lite sås) eller bara njut av det som är som en enkel grönsakssnitt.

Eller tillsätt i lite stekt eller bakad tofu för att lägga till protein och göra det till huvudrätt.

Se också: Är det en sidovägg eller en huvudrätt?

Är du inte säker på att du vill ha en vegetarisk stekugn till middag ikväll? Här är några enklare vegetariska middagstips att prova:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 105
Totalt fett 7 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 365 mg
kolhydrater 9 g
Kostfiber 3 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)