Easy Ground Beef Chili

Denna starka biff- och bönchili är en tröstande maträtt som värmer upp dig på kalla höst- och vinterdagar.

Vi kan tacka Texas för att introducera resten av oss till denna fantastiska maträtt. Den typiska Texas chili inkluderar inte bönor, men det finns många variationer med njurbönor, pinto bönor eller svarta bönor. Det är den komplexa blandningen av ingredienser som gör den bästa chilen. Du hittar den här amerikansk maträtten i burkar, på restaurangmenyer ("chili-leder"), serveras på varmkorv eller hamburgare, och används som pastasås.

Brunt nötkött ger det mesta av proteinet, medan grönsaker, bönor, tomater och kryddor förenar en kryddig och utsökt långkokt maträtt.

Skålen är också mångsidig. Mängden jalapeno peppar kan justeras upp eller ner, beroende på din värmtolerans. Om det inte är märkt varmt eller kryddigt, är de flesta chilipulver ganska milda. För en spicier chili smaka och tillsätt lite extra cayennepeppar. Några strimlade morötter kommer att lägga till lite naturlig sötnos mot chili, och de kan enkelt vara "dolda" i chili för de picky barnen.

Smaktillsatser är ett annat sätt att personifiera din chili. Servera chili med små rätter av strimlad eller riven cheddar eller Monterey Jack ost, lime kilar, tärnad lök, syltade jalapeno ringar, avokado kilar eller guacamole eller hackad koriander. En nyslagen grön sallad eller hemlagad coleslaw kan runda ut en chili måltid snyggt.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm vegetabilisk olja i en stor stekpanna över medelvärme. Smörj biffen i stekpannan och tillsätt lök och paprika. Koka tills grönsakerna är mjuka och nötköttet är inte längre rosa. Töm av överskott av fett.
  2. Tillsätt chilipulver, malet vitlök, jalapeno peppar, tomater och tomatsås, kummin, marjoram och timjan. Rör om att blanda och koka. Täck pannan och minska värmen till lågt; sjuda i ca 1 1/2 till 2 timmar, omblandning ibland.
  1. Häll de burkade bönorna i en kolja; skölj och dränera väl. Tillsätt bönorna till chili och värm genom.
  2. För servering, överväga nybakat majsbröd eller majsbrödmuffins. Denna Tex-Mex majsbröd är ett utmärkt val, och det här ojämnbrödet jalapeno och ostbrödet skulle vara fantastiskt med chili. Många gillar att äta saltiner med sin chili. Eller baka en panna med kärnmjölkkakor för att gå med chili. ? Gör ett steg 4 av detta: Servera med saltiner eller färsk majsbröd. Tex-Mex majsbröd eller ojämnt jalapeno och ostbröd skulle vara fantastiskt med denna chili eller baka en panna med kärnmjölkkakor för att servera på sidan.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 526
Totalt fett 13 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 67 mg
Natrium 187 mg
kolhydrater 64 g
Kostfiber 18 g
Protein 41 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)