Orange glaserad Tempeh

Gilla den orangen kycklingen får du på kinesiska restauranger? Vill du prova en vegetarisk version hemma? En av de hemligheter som många vegetarianer och veganer vet är att replikera de flesta måltider har mycket lite att göra med köttet självt. När allt kommer omkring är det viktigaste med kinesisk restaurangstil apelsinhönan verkligen inte kycklingen - det är den söta och snygga orange glasyren som gör skålen.

Så, det här receptet kombinerar alla ingredienser i den orangefärgade glasyren och sätter den på en stor vegetarisk köttbyte - tempeh - istället för kyckling. Receptet kräver friska apelsinjuice (det behöver verkligen vara färskt för detta recept - använd inte koncentrat eller fryst!), Lönnsirap för sötma, sojasås för saltighet och några andra kryddor också.

Du kan servera denna orange tempeh över ris eller bara om någon annan helkorn, eller om du vill ha mer en roundermåltid, kan du dubbla glasyringredienserna och lägga till några ångade grönsaker också - försök med snö ärter, baby majs och paprika för att hålla det asiatiskt-tema, eller till och med broccoli eller bok choy, eller bara om något, verkligen. Blomkål kan också vara trevligt.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en skål, vispa ihop apelsinjuice, lönnsirap, sojasås, koriander och ingefära. Smaka morötter i lätt saltat vatten ca 10 minuter eller tills det är mjukt; dränera.
  2. I en annan kruka; koka tempeh i osaltat vatten 10 minuter; dränera och klappa torrt.
  3. I en stor stekpanna, värmeolja över medelvärme. Lägg till tempeh och brunt på alla sidor. Tillsätt morötter och apelsinjuice blandning och simma tills vätska är en sirapaktig glasyr. Att servera, sked tempeh och glasyr över ris strö med koriander.

Recept Tips

Recept och foto med tillstånd av Lightlife Foods.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 679
Totalt fett 11 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 370 mg
kolhydrater 130 g
Kostfiber 7 g
Protein 17 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)