Chili Potatis

Läckra Chili Potatis är en indisk anpassning av ett kinesiskt recept! Det gör ett fantastiskt mellanmål eller sidoprätt! Chili Potatis ger tillbaka lyckliga barndomsminnen för mig - jag kommer ihåg att äta och älska det på Officers Mess som växte upp när min pappa var i det indiska flygvapnet! År senare, efter mycket experiment och många misslyckade försök, räknade jag ut receptet för mig själv. Chili Potatis är så lätt att göra, när du lära dig hur man lagar matet kommer du bli frestad att kasta den ihop varje chans du får.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Djupfrysta eller ugnen baka de pommes frites tills de är guldbruna och krispiga och ta sedan bort matoljan och dränera på pappershanddukar. Håll åt sidan för senare användning. Stek inte för långt framåt, eftersom de blir soggiga. Jag älskar att använda ugnsbakade pommes frites för detta recept eftersom du får samma slutresultat utan all djupstegning! Om de är tillgängliga där du bor, och du använder dem, följ helt enkelt paketinstruktionerna för att förbereda. Du kan även göra dina egna frites om det är så du föredrar det. Se bara till att de är krispiga stekt när de är färdiga.
  1. Värm upp 3 msk matolja i en wok eller djupdryck på medium till hög värme för att göra såsen.
  2. Lägg nu lök, vitlök och vårlök (håll lite åt sidan - ca 2 msk. - för garnering med senare). Stek till mjuk.
  3. Tillsätt tomatketchup, grön / röd chilisås och sojasås, ättika och kycklingmäldens kub och koka i ytterligare 2 minuter, omrör kontinuerligt.
  4. Lägg nu pommes frites och gröna paprikor (om du använder). Blanda väl och kolla på salt. Säsong om det behövs. Koka i 30 sekunder mer. Denna maträtt skulle ha nästan ingen sås - bara en beläggningssås. Om det är för torrt, tillsätt 1/4 kopp vatten och blanda väl.
  5. Stäng av värmen och sked chili potatisarna på en serveringsfat. Garnera med lite hackad vårlök och rostade sesamfrön. Servera med tandpetare så att alla kan hjälpa sig själva.


    För mer Fusion Recept, kolla in min Gobhi Szechuan och kinesiska Bhel !