Lågkalori Hemlagad Enchiladasås

Kanske orättvist, det mesta mexikanska köket vi känner till har fått en dålig rap för att vara fylld med fett och kalorier. Och enchiladas - en sorts gryta av valsade tortillor fyllda med kött och / eller ost och toppad med en röd sås (och mer ost) - är säkert bland syndarna.

Vilket är olyckligt eftersom enchiladas är en bra framtidsmåltid som kommer att glädja hela familjen. Så hur gör vi denna rika, ostliga maträtt inte överstiger vår kaloriantal för dagen? Genom att börja med en kalori sås, ställer du dig på väg till en friskare version.

Denna hemlagad enchiladasås är lättare att göra än du kanske tror. Med tärnade tomater och några andra häftklamrar från ditt skafferi, kommer du att ha en hälsosam, kalorierad hemlagad enchiladasås på kort tid. Servera ovanpå ditt favorit-enchiladarecept, eller över kalorier med kyckling och grönsaker enchiladas för en hälsosam men hälsosam måltid.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm canolaoljan över medelhög värme i en stor stekpanna. Smörj löken i 5 minuter tills det är genomskinligt. Sänk värmen till medium, tillsätt vitlök och saut i ytterligare 1 till 2 minuter, se till att vitlöket inte brinner.
  2. Tillsätt de övriga ingredienserna, koka upp och sänk sedan värmen och låt sjuda i 25 minuter. Om såsen sprutar, täcker den delvis på stekpannan.
  3. Ta bort lövbladet. Puree såsen i satser i en matberedare eller blender tills det är slät. Smak och justera kryddor om det behövs.
  1. Häll över ditt favorit-enchilada recept.

Kalorier per 1/2 kopp 65

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 104
Totalt fett 3 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 90 mg
kolhydrater 18 g
Kostfiber 3 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)