Biffbetyg och nedskärningsguide

Vet vad kött att köpa

En bra biff börjar med att hitta rätt biff. Men hur kan du säga en bra biff från en medelmåttig biff? De flesta av oss går till slaktaren, oavsett om det är hörnköttsmarknaden, snabbköpet eller onlinebutiken, och hitta vad som verkar vara en oändlig rad köttbitar. Det finns ett par saker att leta efter när du köper en bra biff. Först finns det betyget. Kvaliteten talar om kvaliteten på köttet baserat på marmor och ålder.

Den andra faktorn är skuren. Olika nedskärningar har olika kvaliteter. Att hitta rätt klipp för vad du vill grilla är förmodligen den viktigaste delen av bästa biffen för din budget och dina behov.

Betyg

Betygsättningen utförs typiskt av en tredjepartsorganisation eller av en statlig myndighet, som USDA i USA. Djurets ålder och köttets marmor bestämmer graden som ges. Nötkött betygsätts genom att undersöka hela eller delade slaktkroppen, så du hittar viss variation i graderna av ett individuellt snitt. I Förenta staterna är konsumentkvaliteter förstklassiga, val och välj, med primärt att vara överst och välj att vara botten. I själva verket är de lägsta klassificerade kötten inte för allmän detaljhandel och blir saker som biprodukter. Välj, medan botten av konsumenten graderad kött fortfarande ligger över 50: e percentilen av allt kött som produceras i form av kvalitet.

Biff av högsta kvalitet utgör ca 2% av allt nötkött som produceras i USA och slutar slutligen exporteras eller säljs till fina restauranger. Vad du normalt hittar på hyllorna i affären är val och välj. Eftersom prime kan vara svårare att hitta och betydligt dyrare, är ditt bästa alternativ att köpa ett valsklipp.

Jag föreslår att du försöker det eftersom du kommer att märka en skillnad. Eftersom valet är överlägset att välja kan du köpa en mindre önskvärd skärning för att kompensera för det högre priset.

En sak att komma ihåg om betygsättningen är att dessa beteckningar är formulerade för att vara vänliga för flera miljarder dollar Beef Industry. Det finns en stor del av tanken som går in i varumärken som dyker upp på den etiketten, så läs noggrant.

Marmling är en viktig faktor vid val av biff. För att visuellt bestämma en biffs marmorering, ta en bra titt på köttets konsistens. Om köttet är fettfritt, så har det lite eller ingen marmor. Även om detta är smalare och ofta mer ömt, är det inte så smakligt. Små streck av fett genom köttet kommer att producera en mer smakfull biff . När du väljer en biff, ta alltid en titt på marmorstenen. Kom ihåg, ju mer marmorera desto mindre ömma, men ju mer smakrika. Detta skapar något av en balanseringsakt för att hitta biffen som är både öm och smaklig.

Marmling bör vara tunna streck av fett. Tjocka linjer av fett betyder att biffen innehåller mycket bindväv som gör det svårt. Vad man ska leta efter i en bra biff är färgen. Köttet ska vara ljust rött och fett, en krämig vit, jämnt fördelad över köttet.

Cuts

Nedskärningar av biff kan delas upp i tre sektioner. Börja på övre ryggen och flytta ner till mitten av ryggen har du revbenet, den korta linan och löpbandet. Ribben innehåller skivor som Rib Roast , Rib-Eye Steak , och bakre ribbor. Detta är den minsta anbudssektionen av de tre. Den korta linjen producerar T-benet, Top Loin Steak , Tenderloin och Porterhouse . The Sirloin ger Sirloin Steak och Top Sirloin. Andra biffar som chuck, runda och flankbiff kommer från de respektive områdena och tenderar att vara hårda köttstycken. Strips biffar, som New York biff, är skuren från T-bendelen .

Den mest ömma skärningen av nötkött är malet. Från detta område får du kryddor som chateaubriand, filet mignon och tournedos. Även om dessa skär är ömma är de mindre smakrika.

Röda ögat är mindre ömt men mycket mer smakfullt. Samma sak gäller om lutskäret.