Grading Beef

Avkod biffens hemliga språk för att hitta de bästa nedskärningarna

De flesta nötkött som produceras i världen klassificeras för kvalitet. Denna klassificering görs vanligtvis av en myndighet och anses vara avgörande för nötköttsindustrin. Gradering hjälper inte bara till att säkerställa kvaliteten på det nötkött du köper men är en stark marknadsföringsstrategi för nötköttsindustrin. Högkvalitativt nötkött säljer för många gånger priset på nötkött av lägre kvalitet. För boskapare är det bra att få en bra kvalitet.

Det finns två saker som är viktiga att komma ihåg om denna process. I USA är gradering frivillig och de personer som ber om betyg betala för det. USDA, som betygsätter, betalas av förpackare och ranchers som har betygsättningen gjort. Det är lika mycket ett marknadsföringsverktyg som en kvalitetskontroll. Därför säljs mycket nötkött som produceras i USA som ograderade.

De flesta känner till Prime, Choice och Select betyg. Dessa är de betyg som "annonseras". Det finns faktiskt sju betyg som anges av USDA. En kort sammanfattning av dessa betyg är:

Biff av högsta kvalitet görs av unga, välmålade nötkreatur. Den har en hög grad av marmorering och är både öm och smakfull när den kokas. Prime grade utgör en mycket liten (ca 2%) av alla nötkött och säljs vanligtvis till fina restauranger eller på specialmarknader.

Urvalskvaliteten är fortfarande en mycket god kvalitet biff men som lite mindre marmorering och kommer att visa sig mindre anbud om överkokt.

Om du använder en länd- eller revbenskaka kommer det att bli en bra bit nötkött. Valet är allmänt tillgängligt i många butiker, men du kanske måste fråga om det eller hämta det från disken.

Välj klassbiff har mycket mindre marmorering och kan vara hård och torr om den inte är beredd rätt. Med en utvald skärning bör du verkligen överväga en marinaden att tenderera och göra köttet mer smakligt.

Välj är vanligt tillgängligt i de flesta nedskärningar.

Standard och kommersiella kvaliteter säljs ofta som "ograderade" eller av ett butiksnamn. Om du inte ser ett betygsnamn på köttet kan det mycket väl vara här nere. Dessa kvaliteter behöver definitivt marineras med ett gott ösmedel för att göra det tillräckligt bra att äta.

Utility , Cutter, och Canner kvaliteter säljs mycket sällan som skuren kött. Ofta används den för nötkött eller i konserverade produkter allt från konserverad chili till hundmat. Det är en bra idé att fråga dig slaktare om nötkött bara för att se till att det är gjort av en bättre köttkategori.

Som jag sa blev klassificeringssystemet utvecklat och genomfört med stöd och samarbete biffindustrin. Det är därför du inte ser namn som har en negativ inverkan. Prime är förståeligt men val och välj är i stort sett meningslösa för de flesta. Du kommer också att upptäcka att många butiker gör egen marknadsföring genom att märka nedskärningar av nötkött som "prime buy" eller "select choice". Kom ihåg den gyllene regeln, om du har det minsta tvivel, fråga. En bra och pålitlig slaktare är den bästa vänen du någonsin kommer att göra.