Vegetarisk Indisk Palak Paneer med Ricotta

Ingen paneer? Inga problem! Gör den här färska indiska palakpanelen (eller saag paneer, verkligen) receptet med ricottaost istället för den traditionella indiska paneern. Om du inte har en källa till paneer i din stad, kan du fortfarande njuta av palak paneer - Indisk spenat och ost. Använd en råttkaka med låg fetthalt eller nedsatt fetthalt för att göra denna spenatfack. Du måste använda färsk, fullmjölk-ricotta-ost i detta recept, och inte den kritiga sorten som kommer i en plastbehållare. Det blir ganska annorlunda om du inte gör det!

Observera att detta recept hoppar över det vanliga steget att puréera spenaten som de flesta indiska spenatrecepten kommer att kräva. Om du vill puré dina gröna, gör det bara innan du lägger i den stekt ricotta. En annan anteckning: Normalt skulle indiska grönsaksrätter som den här serveras tillsammans med en maträtt med vanligt ångat vitt ris, men du kan säkert använda brunt ris eller annat helt spannmål. Jag brukar hoppa över riset och bara äta det på egen hand.

Servera denna fantastiska palakpanel med en sida av klassiska grönsakspakoras för en fullständig vegetarisk indisk måltid.

Denna indiska palakpanel med ricotta recept är vegetarisk och alla ingredienser är glutenfria också.

Vad du behöver

Hur man gör det

I en stor kastrull över medelvärme, sautera vitlök och lök i 2 matsked olivolja i en minut eller två. Tillsätt den färska ingefära, kummin, koriander och gurkmeja, rör om och låt kryddorna laga mat i ytterligare en minut.

Därefter reducera värmen till medelstora låga och sätt i gräddfilen, omrör för att kombinera, sedan spenaten. Du kan behöva lägga spenaten lite åt gången och vänta på att laga mat innan du lägger till mer.

Låt spenaten laga mat till färdig, cirka tio minuter.

I en separat stekpanna, använd en sked, skopa ut den färska ricotta i föruppvärmd olja en sked i taget. Stek ricotta i 2 matsked olivolja tills det är lättbrunt. Tillsätt stekt ricottaost till spenatblandningen.

Täck och koka på medium låg i 5 till 7 minuter.

Lägg till ett streck salt, smaka och servera varmt.

Mer Vegetarisk och Vegan Indisk Recept:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 292
Totalt fett 19 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 40 mg
Natrium 159 mg
kolhydrater 22 g
Kostfiber 3 g
Protein 12 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)