Lätt Curried Indiska Grönsaker Recept - Vegetarisk / Vegan

Om du gillar indisk mat kryddor som curry eller ingefära, kommer du att älska det här veganska receptet av blandade morötter, ärtor och potatis som simmered i en generös mängd aromatiska indiska kryddor, inklusive kardemumma, kummin, kanel, ingefära och gurkmeja med en lite cayennepeppar.

Detta recept på curried indiska blandade grönsaker är både vegetarisk och vegan , och alla ingredienser är glutenfria. Om du inte råkar ha alla kryddor till hands, var god att hoppa över en eller två, men mer än det och du kommer att sakna den autentiska indiska smaken av denna maträtt.

Gör det till en fullständig måltid genom att servera denna enkla blandade grönsakerskurryfat tillsammans med vanligt ångat vitt ris och lägga till en grön grönsallad. Alternativt kan du hålla det indiska temat och servera det tillsammans med en del hemlagad naan (indisk platta) .

Vad du behöver

Hur man gör det

Först, i en stor stekpanna eller stekpanna, värm vegetabilisk olja och margarin över medelvärme. Tillsätt den malet vitlök tillsammans med kanel, kardemumma, kummin, gurkmeja, ingefära och cayennepeppar och minska sedan värmen till låg. Koka i bara en minut, rör om en eller två gånger.

Tillsätt sedan de tärnade lökarna på pannan och sautan i ca 3 minuter, eller tills löken blir klar. Tillsätt hackade tomater, morötter, ärtor, potatis, salt och vatten.

Täck din panna och låt grönsakerna laga mat i ca 20 minuter, eller tills potatiserna är lagrade och mjuka. Medan grönsakerna lagar mat, kolla på dem en eller två gånger och ge dem en snabb omrörning. Det kan hända att du behöver lägga lite mer vatten i slutet av matlagningsprocessen.

När grönsakerna är färdiga, ta av locket från pannan och servera din blandade vegetabiliska curry över vanligt ångad vit eller brunt ris.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 355
Totalt fett 6 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 265 mg
kolhydrater 69 g
Kostfiber 12 g
Protein 10 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)