Kaviar Etiquette och redskap

Champagne är kanske inte det bästa komplementet till kaviar

Kaviar Etiquette och redskap

Fin kaviar ska serveras solo, mycket kallt, och helst i en icke-metallisk skål nestad inuti en större skål fylld med is. Silver- och metallskålar och redskap bör undvikas på grund av oxidation, vilket kan ge kaviar en metallisk smak. Välj servrar och redskap gjorda av glas, ben, sköldpaddeskal, trä, plast eller för att vara riktigt traditionell, pärlemor eller guld.Fin kaviar serveras bäst, med toastspetsar eller intetsägande, osaltade kakor. Även om puristerna inte håller med varandra, bör det inte tro på någonting som stämmer överens med smak av fint kaviar. Vanliga ackompanjemang inkluderar citronkilor, gräddfil , creme fraiche, hårdkokt ägg (äggulor och vita hakade separat) och malet lök. Kaviarprodukter av mindre kvalitet kan gynnas av dessa garneringar.

Purister kommer också att vara oense med den vanligtvis föredragna libationen av champagne , och kräver bara en rak skott av de finaste frusna vodka.

Var inte en piggy gäst när du serverat kaviar som en hors d'oeuvre, oavsett hur mycket du kan bli frestad av sin luscious smak. Det anses gauche att äta mer än en riklig servering på ungefär två uns, eller om två skedar.

Den finaste kaviaren ska inte smaka varken fiskig eller alltför salt. Connoisseurs söker efter blanka, finkorniga äggkulor.

Mer om kaviar:

Vad är kaviar? FAQ
Kaviarhistoria
Hur man identifierar verkligt kaviar
Kaviarorter och villkor

• Kaviaretikett och redskap


Kaviar och hälsa
Kaviarrecept