Wonton Wrapped Räka

Denna räkor aptitretare görs enkelt genom att packa räkor i wonton wrappers, sedan steka för en krispig, underbar aptitretare som är utsökt serveras på egen hand eller med thailändsk söt chili sås för doppning. Thai flavorings hjälper till att göra denna klassiska asiatiska aptitretare ännu bättre, samtidigt som det är enkelt att sätta ihop. Jag tycker att 15 stora räkor är den perfekta summan att göra på en gång, men gärna dubbla receptet om du har en kompis eller två som hjälper dig att sätta ihop. Denna räkor aptitretare är utmärkt för en fest eller som en aptitretare för alla tillfällen. NJUT AV!

Vad du behöver

Hur man gör det

Tips: För att hjälpa räkorna att ligga platt i stället för att krulla, gör en snitt längs räkorna (som om du var smörflygande). Detta kommer att göra omslaget enklare.
  1. Placera räkor i en skål och tillsätt vitlök, koriander, fisk eller sojasås, ostarsås, brunt socker och chili. Var säker på att korianderen är finhackad för den bästa smaken.
  2. Kasta bra och lägg åt sidan för att marinera 10 minuter (eller upp till 30). Under tiden förbereda din panna för stekning. Jag gillar att använda en liten stekpanna eller wok, så det behövs mindre olja (du vill ha olja ca 1 cm djup).
  1. Kasta räkorna en gång innan du förpackar. För att lägga in, lägg ut det första wontonomslaget på diagonalen. Borsta hela ytan med slagen ägg och placera sedan räken horisontellt över mitten (med svans som sticker ut förbi vänstra hörnet). Vik det högra hörnet över räkornas botten, ta sedan upp botten och klistra över. Rulla ganska tätt för att avsluta och tryck ordentligt för att täta.
  2. Placera omslagen räkor på en tallrik som är lätt dammad med majsstickan (för att hålla omslaget från att klibba).
  3. Värm olja över medelhög värme. För att testa om oljan är tillräckligt varm, doppa in en av den inslagna räkan - om det börjar sitta och laga mat är oljan klar. Stek den inslagna räken ca 1 minut per sida, eller tills det är ljust guldbrunt och krispigt. När din första sats är stekning, minska värmen till medium. Tappa på pappershanddukar eller en ren kökshandduk.
  4. Servera omedelbart antingen som de är (de är stora ensamma), ELLER med Thai söt chili sås för doppning. Denna aptitretare kan hållas i en varm ugn (upptäckt) i upp till 1 timme om det förväntar sig företaget. NJUT AV!