Vegetarisk Boston Bakade Bönor Med Molasses Recept

Hembakade vegetariska bakade bönor är ett utmärkt och traditionellt tillägg till picknick, utomhus vegetarisk eller vegangrill eller att ta med till sommarpotluck. Och bakade bönor är lätta att göra i stora mängder och nästan alla kommer att älska dessa söta bakade bönor, även vegetariska barnen! Eller, om du är brittisk, bakade bönor på toast är en viktig ingrediens i en engelsk frukost.

Visst kan du hämta en burk med vegetariska bakade bönor från affären, men dessa hemlagade bönor med melass i Boston-stil är mycket bättre och fräschare, särskilt om du har tid att använda bönor som du har lagat istället för från en Kan. Men om du är van vid de bakade bönorna ur burken kanske du tycker att det här receptet inte är så sött (men det är bra, inte dåligt!), Särskilt eftersom det kräver melass istället för socker och inga andra extra tillsatta sötningsmedel.

Denna vegetariska Boston bakade bönor receptet är gjord med bönor, melass, lök, tomatpuré och kryddor, vilket gör den helt vegan och vegetarisk. Om du behöver det vara glutenfritt, byt ut sojasausen för en glutenfri ersättare, som tamari eller Braggs Liquid Aminos , och använd antingen en glutenfri vegetabilisk buljong eller vatten (läs etiketten om du " åter användning av en butiksköpt vegetabilisk buljong, som vissa innehåller gluten och vissa gör inte).

Servera dina hemlagade bakade bönor tillsammans med något hemlagat veganskspannmålskornbröd , eller bläddra igenom några fler hemlagade bakade bönorrecept att prova.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Först värm ugnen till 350 grader.
  2. I en stor gryta eller bakfat, rör om alla ingredienserna, blanda väl för att kombinera.
  3. Täck gryta eller bakfat och baka i en förvärmd ugn i en timme. Om dina bakade bönor är för sjuka, bake upptäckta i ytterligare 15 minuter.

Nu var det inte så lätt? Servera dina hemlagade bakade bönor tillsammans med något hemlagat veganskt majsbröd och en grön grönsallad, och du har själv en hemlagad sydinspirerad måltid!

Njut av!

Fick du rester? Använd upp några överblivna, hemlagade bakade bönor genom att förvandla dem till en entree med vegetarisk fylld squash med bakade bönor , lägg till lite kvarvarande ris för att göra en lone-dish leftover vegetariska bönor och ris gryta , eller om du råkar ha lite kvarvarande pasta på hand , laga dig själv en bakad böna och pasta sallad .

Vill du prova fler bakade bönor recept? För något sött barnen kommer att njuta av, prova detta recept på en söt vegetarisk ananasbakad bönor , eller för något super snabbt och enkelt kan du göra dig redo på morgonen, så här gör du vegetariska bakade bönor i Crock Pot , och äntligen, för något med gott om hälsosam fiber, kolla in dessa vegetariska bakade bönor med kornkorn .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 474
Totalt fett 2 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 336 mg
kolhydrater 94 g
Kostfiber 21 g
Protein 25 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)