Veganskt Skillet Cornbread Recept

Veganer älskar cornbread också! Skillet majsbröd, bakad i ugnen i en gjutjärnspanna, är en traditionell södra favorit. Och, om du är vegan, behöver du inte missa. Veganskorsbröd är ett av de mest populära vegetariska recepten, folk gillar att prova direkt som en ny vegan. Folk älskar deras majsbröd! Prova den här mjölkfria och äggfria versionen av en hemlagad veganskrispannkaka med lite jalapeno paprika för lite spark.

Behöver du en extra bonus anledning att prova den här veganska majsbröd receptet? Denna version är helt raffinerad sockerfri, med lönnsirap för ett naturligt sötningsmedel istället för raffinerat socker. Perfekt för veganer eller någon annan som undviker raffinerat socker.

Skillet cornbread är det perfekta ackompanjemanget till en fullständig köttfri södra måltid. Börja med några södra stekt seitan "kyckling" , lägg till några collardgrönsaker och tillsammans med denna hemlagade majsbröd, är du i stort sett inställd på en komplett vegetarisk och vegansk södra teman! Och för en södra efterrätt? Vad sägs om denna vegansk chokladrommarpaj eller bara en trevlig tröttande hemlagad veganbrödpudding. Njut av!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 375F. Smörj lätt en 10-tums gjutjärnspanna och placera den sedan i ugnen för att värma upp den.
  2. I en liten skål, rör ihop sojamjölken och citronsaften.
  3. I en separat stor blandningsskål, kombinera mjöl, majsmjöl, bakpulver, salt och tärnade jalapeno paprika. Ställ den här stora skålen åt sidan.
  4. I en matberedare eller mixer, puré majskärnorna med vegetabilisk olja och lönnsirap tills mjuk, krämig och väl kombinerad.
  1. Tillsätt sojamjölken och citronsaftblandningen till blandad majs och oljeblandning och kombinera bra. Därefter tillsätt långsamt till mjölblandningen, rör om tills det är kombinerat.
  2. Ta bort stekjärnspannan från ugnen (glöm inte - det blir varmt! Var försiktig när du tar ur ugnen och hanterar den). Tillsätt vegan smör eller margarine till stekpannan, virvla runt den för att beställa kakan bra, inklusive kanterna så mycket som möjligt) och för att hjälpa det smälta. Detta lager av veganskmör eller margarin är vad som kommer att ge din hemlagad spannmålsbröd sin karakteristiska (och läckra!) Krispiga botten och kanter.
  3. När vegan smör eller margarin smälts fullständigt över stekpannan, häll den beredda majsbrödsmeten i smörjspanna och återgå till ugnen för att baka i 25 minuter, eller tills det är lättbrun.

Njut av din hemlagad veganskrispannkaka!

Se även:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 328
Totalt fett 18 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 10 g
Kolesterol 4 mg
Natrium 664 mg
kolhydrater 40 g
Kostfiber 3 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)