Veganskav, Vildrice och Tranbär Pilaf

Gör ett hälsosamt helvete pil pil recept med vildt ris och tranbär och smaksatt med apelsinjuice, en sorts salt och färska persilja, med hackade valnötter för extra konsistens och protein. Pil pilaf är en näringsrik och högfibrerad maträtt eller vegetarisk huvudrätt.

Eller använd denna blandade kornpilaf för att göra en ekollonskväll eller en annan ugnsrödd höstkväll för en färgstark höst eller Thanksgiving-middagrätt.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I medelstora kastrull med lock, ta med vatten till koka. Lägg till pärlbyg, vild ris och salt; återgå till koka. Minska värmen till låg, täck och koka ca 40 minuter eller tills korn är ömt men tjuv.
  2. Medan byg och vild risblandning lagar mat, häll apelsinjuice över de torkade tranbär och lägg åt sidan.
  3. Töm eventuell överskottsvätska från kokad korn och risblandning. Placera bygg och vildt ris i stor skål.
  1. Tappa tranbär, reservera 5 msk apelsinjuice. Kasta tranbär med korn och vild ris.
  2. Blanda reserverad apelsinjuice med citronsaft och lök. Vispa i olivolja och krydda med salt och peppar. Häll dressing över kornblandning. Lägg till hackad persilja och rostade valnötter; blanda väl.
  3. Om du inte äter vegan, kanske du vill toppa din tranbärs pilaf med lite smulad fetost. eller för att göra det till en sallad till lunch, plätera den med några gröna, antingen på en säng av smörsalat eller romantinsalatblad , eller några mesclun-gröna, arugula eller kale italia .
  4. Servera vid rumstemperatur eller kylt.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 328
Totalt fett 25 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 11 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 252 mg
kolhydrater 23 g
Kostfiber 5 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)