Enkel Glutenfri och Vegan Vegetabilisk Rice Biryani

Detta hemlagade indiska ris biryani receptet är vegetarian , vegan och glutenfri. Med gröna ärter, lutad mandel och rosiner, är denna mat kryddad med doftande kumminfrön, ingefära och pepparkorn. För det mest autentiska receptet, välj basmati-ris.

I Indien är ris biryani (ibland stavad "biriyani" eller "biriani") ofta förberedd med kött, men vegetariska versioner är inte atypiska. Om du föredrar mer grönsaker i din indiska ris biryani, höger det högt med ångad blomkål, trimmad gröna bönor, tomater eller till och med kikärter för lite protein. Ångad potatis är en annan vanlig ingrediens i vegetabiliska biryani recept. Istället för mandel kan du försöka lägga till cashewnötter. För en mer exotisk smak, ersätt russin för vinbär.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en stor stekpanna eller gryta, värm olivoljan över medelvärme och tillsätt löken. Efter en minut eller två, tillsätt hela kumminfrön, hela paprikor, gurkmeja, ingefära och koriander, rosta bara en minut eller två, och var försiktig så att du inte bränner.
  2. Värme lök. Toast kryddor i ca 2 minuter, tills doftande och frön är knäckande.
  3. Tillsätt riset och vattnet eller grönsaksbuljongen. Låt vätskan koka och sedan minska värmen så att den får en långsam simma och låt koka i 15 till 20 minuter tills riset är kokt och vätska absorberas. Stäng av värmen och tillsätt de tina gröna ärterna, omrör för att kombinera. Rör sedan i russin och mandel.

Som med många indiska matrecept är den här helt saltfri. Med mängden läckra indiska kryddor är det inte troligt att du saknar saltet, men om du är van vid högt saltade livsmedel kanske du vill lägga till bara en nypa för smak.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 325
Totalt fett 10 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 366 mg
kolhydrater 53 g
Kostfiber 4 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)