4-ingrediens franska brödväskor

Detta recept gör 3 baguetter, ca 13 gram var och de är relativt snabba och lätta att förbereda och baka. Ångan från vattnet gör att det är crustybröd, utmärkt för soppor, pastarätter eller för crostini.

Det enkla 4-ingrediensreceptet gör perfekta bröd varje gång!

Baguetterna gör också underbar bakad fransk toast eller smärta perdu, Cajun-stil franska toast.

Relaterad
New Orleans franskt bröd

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera vattnet och jästen i skålen av en elektrisk stativblandare eller standardblandningsskål; låt stå i ca 5 minuter.
  2. Tillsätt ungefär hälften av brödmjölet till jästblandningen och blanda med paddlefästet i ca 2 minuter tills det är jämnt. Om man blandar för hand, använd en visp och blanda tills smeten är jämn och väl blandad.
  3. Tillsätt kvarvarande mjöl och salt och byt till degkroken. Blanda på låg hastighet tills den kombineras och blanda sedan på medellång hastighet i ca 10 minuter. Om man blandar för hand, ät på en lättmjölkad yta i 10 till 12 minuter tills den är jämn och elastisk. Tillsätt mjöl eller vatten i mycket små mängder om degen är för klibbig eller för stel.
  1. Olja en stor skål med rapsolja.
  2. Med mjölade händer samlas den knådade degen i en boll. Placera i den oljade skålen; vänd om till olja alla sidor. täcka skålen med plastfolie och låt upp i en utkastfri plats under 1 timme. Ta ut degen, vik den över sig själv ett par gånger, lägg sedan tillbaka i skålen. Skydda med plastfolie och låt höjas i en dragfri plats i ytterligare 30 minuter.
  3. Skär degen i 3 lika delar. På en mjölad yta rullar du ut i en rektangel. Börja vid den långa änden, rulla upp för att bilda en lång baguette. Knippa sömmar och slutar och placera i en baguette-pan eller på pergamentpapper på en stor bakpanna.
  4. Placera en panna varmvatten på ugns botten. Värm ugnen till 400 °.
  5. Skär grunda slitsar längs toppen av baguetterna före bakning.
  6. Baka baguetterna i 15 till 20 minuter, tills de är guldbruna.

Du kanske också gillar

Krustigt franskt brödrecept - Brödmaskin

Smärta Perdu - Cajun Style French Toast

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 228
Totalt fett 7 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 1,188 mg
kolhydrater 36 g
Kostfiber 4 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)